Hlavní obsah

Jitka Asterová a Lukáš Pavlásek pobavili habartovské publikum

Novinky, Aleš Plevka

Několikrát za sezónu se podaří Městskému kulturnímu středisku v Habartově nabídnout divákům program, v němž účinkují známé tváře. Tentokráte do města zavítala dvojice pražských umělců Jitka Asterová a Lukáš Pavlásek s lehkou konverzační komedií Slečna Abigail.

Foto: Aleš Plevka

Rafinovaná finta zvaná "upuštěný kapesníček" v podání slečny Abigail

Článek

Známá jména tentokráte diváky nalákala a z více než tří čtvrtin zaplnila prostory kinosálu MKS v Habartově. V pondělí 16. září večer tak přihlíželo humorným eskapádám výše uvedené dvojice něco okolo dvou set dvaceti diváků. Ti si užili asi dvouhodinovou porci přísunu nenáročné zábavy.

Hvězda stand-up comedy a také reklam nejmenovaného operátora Lukáš Pavlásek téměř na všech tvářích vyloudil úsměv již jen svým příchodem na jeviště. Růžové kalhoty a černá košile doplněná o růžového motýlka skvěle kontrastovaly s jeho blonďatou kšticí. Už prvními replikami se mu podařilo získat publikum na svou stranu a nenásilně prostřednictvím malé rozcvičky ho zapojit i do spolupráce s herci.

Po několika okamžicích pak v extravagantním růžovém kostýmku s ještě extravagantnějším účesem vstoupila na scénu Jitka Asterová coby slečna Abigail. I jí se hned povedlo navázat s diváky bezprostřední kontakt a stejně tomu bylo pak po celé představení.

To se věnovalo tématu randění, sbližování a manželství, tedy tématu, jež nebylo snad nikomu z přítomných úplně cizí. Slečna Abigail se zaměřila na nejrůznější rady, jak zvládnout krizové situace ve vztazích, jak předejít případným zklamáním a jak zaujmout svůj vytoužený protějšek a asistent Pepa jí byl v tom všem zdatným sekundantem. Dvojice se báječně doplňovala a i přítomní diváci jako by byli nedílnou součástí celého představení.

Zdálo se, že v sálu opravdu není nikdo, kdo by se nudil. Smíchu bylo vrchovatě, přičemž asi nejintenzivnější se jevil ve chvíli, kdy na plátně běžel animovaný instruktážní film o čmelákovi a květince.

I navzdory tématu se povedlo hercům vyhnout laciným vulgaritám a klišé, a tak jejich leckdy i velice bouřlivá a místy až spontánní výměna replik ani jednou nepřekročila hranice nevkusu. 

Samozřejmě, že v závěru došlo i na divácké dotazy, které slečna Abigail ve spolupráci s Pepou ochotně zodpověděla. Dvě hodiny uplynuly a vystoupení bylo u konce. Diváci odměnili sehranou dvojici intenzivním a dlouhotrvajícím potleskem, pracovnice MKS navíc i nádhernou květinou.

Reklama

Výběr článků

Načítám