Hlavní obsah

Jiří Stivín pořádá koncert Pocta sv. Cecílii

Novinky, Lenka Luhanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Stivín, kultovní postava české hudební scény, pořádá letos již 27. ročník koncertu k poctě patronky hudby a muzikantů sv. Cecílie.

Foto: Lenka Luhanová
Článek

Tradiční koncert Pocta sv. Cecílii si během let získal řadu příznivců a stal se již očekávanou, listopadovou událostí, zmiňovanou již i v odborných publikacích jako každoroční svérázná kulturní akce.

Letošní koncert Pocta sv. Cecílii se koná ve čtvrtek 22. listopadu v 19:30 opět v prostorách Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Pořadatelem a hlavním protagonistou je multiinstrumentalista Jiří Stivín. Vystoupí za doprovodu Collegia Quodlibet a hostů.

Na programu jsou jak skladby barokní, tak improvizace a jazz. Nekonvenčním způsobem v sobě tento večer spojí mimořádný hudební zážitek s bezprostřední atmosférou, hravou improvizací a humorem.

„Pro mě osobně je to vzácná příležitost jednou za rok se sejít s přáteli a posluchači, kteří fandí naší hudbě,” uvedl Jiří Stivín. 

Generálním partnerem koncertu je Skupina ČEZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám