Hlavní obsah

Jesus Christ Superstar poprvé v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 17. března uvidí ostravští diváci poprvé v premiéře světoznámé moderní dílo Tima Rice a Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar. Stane se tak v divadle Jiřího Myrona v režii ředitele Národního divadla moravskoslezského Jiřího Nekvasila.

Foto: Josef Zajíc

Jesus Christ Superstar poprvé v Ostravě.17.3.2016 Ježíš Kristus. Peter Cmorik.

Článek

Hlediště  Divadla Jiřího Myrona  v Ostravě bylo na poslední generálce inscenace muzikálu Jesus Christ Superstar, který přebásnil Michael Prostějovský, ve středu 16. března zcela zaplněno. Jak se říká - od orchestřiště až po poslední místo na nevyšší galerii.

Jiří Nekvasil, režisér představení, divákům přiblížil pětačtyřicetiletou historii hudebního díla dvou světově známých autorů. Nejnovější ostravská inscenace je po dvou pražských a jediné brněnské inscenaci už čtvrtým "Ježíšem" na českých jevištích. Zároveň čtvrtým dílem Andrewa Lloyda Webbera v repertoáru Národního divadla moravskoslezského.

Ostravský divák se bude cítit "jako doma", protože hlavním výtvarným a scénickým prvkem scény Davida Baziky je průčelí katedrály Božského spasitele, která byla vysvěcena v roce 1889, a již více než sto dvacet let, konkrétně od 16. června 1894, sousedí s bývalým Národním domem, dnešním divadlem Jiřího Myrona.

Kostýmy navrhla Marta Roszkopová. Náročnou choreografii vytvořila s hereckým a tanečním company Ivana Hannichová. Hudení nastudování - Jakub Žídek. Za dirigentským pultem se budou střídat Marek Prášil a Jakub Žídek.

Na veřejné generálce se v roli Ježíše Krista představil Peter Cmorik, který hlavní roli alternuje s Lukášem Vlčkem. Jidáše Iškariotského alternují Lukáš Adam a Roman Tomeš. V rolích Máří Magdaleny se budou střídat špičkové herečky a zpěvačky Hana Fialová, Martina Šnytová a Vendula  Příhodová.

Piláta Ponského hrál Tomáš Savka střídající se v roli s Romanem Harokem. Po celou dobu představení doprovází hlavní postavy muzikálu herecká a taneční company.

Premiéry se uskuteční ve čtvrtek 17. března v 18.30 a v sobotu 19. března taktéž v 18.30 v Divadle Jiřího Myrona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám