Hlavní obsah

Jeseníky jsou připraveny na jarní prázdniny

Novinky, Renáta Polišenská

Ideální sněhové podmínky, nové sedačkové lanovky, aquacentrum a řadu dalších doprovodných aktivit nabízejí Jeseníky v průběhu jarních prázdnin nejen školákům, ale všem návštěvníkům, kteří do Jeseníků v průběhu února a března zavítají.

Foto: Renáta Polišenská

Ski Klobouk

Článek

V Jeseníkách leží souvislá sněhová pokrývka, která je zárukou kvalitního lyžování. Lyžařské středisko SKI Karlov nabízí dokonalé vyžití pro milovníky lyžování i snowboardingu ve třech moderních lyžařských areálech, které mimo jiné nabízí nové sedačkové lanovky, půjčovny lyží, dětský koutek, lyžařské školičky pro děti i dospělé a v neposlední řadě mnoho zábavných akcí. Lyžařské areály jsou propojeny Ski busem a platí zde jednotný skipas. Parkovaní je ve všech areálech pro návštěvníky střediska Ski Karlov zdarma.

Pokud vás lyžování unaví natolik, že budete hledat jiné aktivity, pak sedněte do auta a zajeďte si pár kilometrů do Jiříkova u Rýmařova, kde můžete navštívit řezbáře Jiřího Halouzku a jeho kouzelnou řezbářskou Pradědovu galerii U Halouzků, která je evropským unikátem. Galerie se rozkládá na rozloze osmi hektarů. Během prohlídky můžete shlédnout 450 vyřezaných plastik zvířat a hlavně chloubu pana Halouzky - betlém v životní velikosti, který již čítá 236 soch a váží 20 tun. Sochy jsou převážně v krytých prostorách. Dominantou celé galerie je socha vládce jesenických hor Děda Praděda, která se tyčí do výše 10,4 metru a váží okolo 15 tun. Galerie je otevřená 365 dní v roce.

A až budete po celém dni znaveni a zmrzlí, skočte se ohřát do Aquacentra Slunce v Rýmařově, kde si můžete, v téměř tropickém prostředí, užívat vodních radovánek. Plavci si mohou zaplavat v plaveckém bazénu s protiproudem, malým dětem je k dispozici dětské brouzdaliště s barevnými balonky, příznivci saunování se mohou vypotit, v téměř na 100 stupňů Celsia vyhřáté finské sauně, nebo mírnější horké páře a následně relaxovat v odpočívárně. Opravdové wellness labužníky potěší nová whirlpool vana i perličková lázeň. 

Jeseníky připravily pro návštěvníky i řadu slev a výhod. Například v Karlově pod Pradědem si můžete zakoupit slevovou kartu Karlovcard, na základě které získáte slevy na relax, zábavu, sport i gastronomii v širokém okolí. Nebo si můžete objednat celý balíček se slevou ve formě relaxačního pobytu například v Hotelu Slunce v Rýmařově, který pro návštěvníky připravil na toto období speciální nabídku pobytů s 20% slevou + bonus ve formě neomezeného vstupu do Aquacentra.

Jeseníky jsou na jarní prázdniny dokonale připraveny. Přesvědčte se o tom sami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám