Hlavní obsah

Jesenická nemocnice shromáždila ve Vánoční sbírce Nadace AGEL 220 kilogramů oděvů

Novinky, Lucie Drahošová

Stovky lidí bez domova či v životní krizi zahřeje nové oblečení z Vánoční sbírky Nadace AGEL. Sbírku textilu a bot pořádá nadace již třetím rokem ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL a následně vybrané předměty předává potřebným.

Článek

Oděvy a boty, které letos sesbírali zaměstnanci Jesenické nemocnice, putovaly tentokrát do Azylového domu Boetheia Jeseník.

„Sbírka měla veliký ohlas. Zaměstnanci nemocnice nosili nejen oblečení a obuv, ale také například ručníky i hračky. S vědomím, že pomáhají ženám či matkám s dětmi přinášeli věci s úsměvem a dobrým pocitem je darovali. A to napříč odbornostmi, od sanitářů po primáře. Je opravdu úžasné sledovat, jak se lidé dovedou semknout a obětovat, když jde o pomoc druhým,“ řekla Mgr. Markéta Stržínková, referentka marketingu Jesenické nemocnice.

Celkově zaměstnanci Jesenické nemocnice vybrali okolo 220 kilogramů potřebných věcí, celkem 20 pytlů. Vše putovalo do azylového domu Boetheia Jeseník.

Posláním Azylového domu Boetheia je nabízet prostřednictvím poskytování pobytové služby podporu rodičům, zákonným zástupcům s dětmi a těhotným ženám od druhého trimestru těhotenství, kteří se z různých příčin ocitli v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení, jsou zdravotně soběstační a chtějí tuto situaci řešit. Individuální podpora vychází z křesťanských principů a je poskytována po dobu nezbytně nutnou, zpravidla na jeden rok. Azylový dům tak nabízí pomoc s ubytováním, hygienou, stravováním a motivují je k návratu do společnosti. 

„Zájem o Vánoční sbírku ze strany zaměstnanců AGELu i široké veřejnosti byl opravdu velký, což je jasným důkazem toho, že solidarita mezi lidmi zdaleka nevymizela. Jsem ráda, že pomoc směřovala i k malým dětem a věřím, že díky ní budou mít také hezčí Vánoce. Upřímně děkuji každému, kdo se do akce zapojil a přispěl do vánoční sbírky dle svých možností,“ dodala výkonná ředitelka Nadace AGEL Bc. Veronika Dostálová.

Reklama

Výběr článků

Načítám