Hlavní obsah

Jesenická nemocnice nabídne v novém školním roce maminkám další předporodní kurzy

Novinky, Radka Miloševská

I v novém školním roce se mohou maminky z Jeseníku a okolí teoreticky i prakticky připravovat na porod. Jesenická nemocnice od září nabídne těhotným ženám skupinové cvičení a předporodní kurzy, které jsou zaměřeny na průběh samotného porodu, ale také šestinedělí, kojení či výživu.

Foto: archiv AGEL

Z porodu už maminky nemusejí mít strach. Vše důležité se dozvědí v předporodních kurzech.

Článek

V průběhu druhého pololetí roku 2017 proběhne v Jesenické nemocnici celkem sedm přednášek předporodní přípravy, které jsou vždy věnovány jednomu specifickému tématu. První přednáška odstartuje ve čtvrtek 14. září a jejím tématem budou návštěvy gynekologické ambulance v době těhotenství. 

„V dalších měsících pak přijde na řadu správná výživa v těhotenství, průběh porodu a předporodní plán, v listopadu budeme přednášet na téma epidurální analgezie, přípravy na porod i kojení, a v prosinci bude na pořadu dne šestinedělí a péče o novorozence,“ jmenuje Mgr. Iva Mašlaňová, vrchní sestra gynekologie Jesenické nemocnice s tím, že přednášky povedou porodní asistentky, všeobecné sestry novorozeneckého oddělení a lékaři ARO i gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice. 

Přednášky v rámci předporodního kurzu startují vždy v 15 hodin ve vybraných čtvrtečních termínech v konferenční místnosti v suterénu ředitelství Jesenické nemocnice. Zvány jsou na ně jak nastávající maminky, tak i jejich doprovod. Cena za jednotlivé přednášky je vždy 50 korun a zájemci mohu bez objednávky rovnou přijít v daný termín do nemocnice. 

Kromě předporodních kurzů pak nabízí Jesenická nemocnice i cvičení pro těhotné, které probíhá pod vedením porodní asistentky, a to každé úterý od 14:45 hodin v tělocvičně nemocnice. Délka trvání skupinové lekce je zhruba jedna hodina a cena třicet korun.

„Tělocvična je plně vybavena, jsou zde žíněnky, karimatky i overbaly, takže maminkám stačí už jen pohodlné oblečení a něco k pití,“ doplnila Mgr. Iva Mašlaňová s tím, že na cvičení, které je vhodné pro ženy ve všech fázích těhotenství, není potřeba se nijak objednávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám