Hlavní obsah

Jemničtí ochotníci uvedou hru Když se zhasne

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hru Když se zhasne napsali dva mladí autoři - Michaela Doleželová a Roman Vencl a uvádělo už ji několik profesionálních i ochotnických divadel. V podání ochotnického souboru pod N.K.N. Jemnice ji zájemci mohou zhlédnout v neděli 8. března od 18 hodin v jemnickém kinosále.

Foto: N.K.N. Jemnice

Když se zhasne - v neděli 8. března 2015 v jemnickém kinosále

Článek

Když se zhasne je mrazivá, tak trochu vánočně laděná komedie, která polechtá vaše bránice. Autory jsou Michaela Doležalová a Roman Vencl. Komedie z pera dvou mladých autorů dokazuje, že se divák může v divadle bavit nepřetržitě po dobu devadesáti minut.

Však to znáte... Svátky míru a pohody, všude voní punč, všichni se máme rádi. Neudělali byste pro své bližní laskavost? Bláznivý večírek plný šarvátek, intrik, nedorozumění i nečekaných zvratů může začít. Tato party vás nenechá vydechnout. Vánoční pohoda? To nikdy!

Hlavními hrdiny komedie jsou manželé z vyšší newyorské společnosti - Trevor, který pracuje jako prominentní gynekolog, a Nina, majitelka a šéfkuchařka vyhlášené italské restaurace. Jejich manželství je však ovlivněno předmanželskou smlouvou - ten, kdo podá jako první návrh na rozvod, přijde o veškerý majetek. Zároveň však ten, kdo prokáže tomu druhému nevěru, může požádat o rozvod a získá veškerý majetek.

Příběh se pořádně začíná rozehrávat v okamžiku, kdy Trevor a Nina pozvou na svůj tradiční vánoční večírek další manželský pár - Imeldu a Artura. Imelda je věštkyně s vlastním televizním pořadem a Artur učí historii a dějiny USA na vysoké škole. Na první pohled by se tak mohlo zdát, že půjde o dost nudnou párty, ale... O zábavu a salvy smíchu rozhodně nebude nouze.

V rolích Niny a Trevora se představí Alena Drachovská a Martin Riška, v rolích Imeldy a Artura uvidíte Danu Babišovou a Petra Kadrnožku. O nezbytnou nápovědu se postarají Marie Vychytilová a Broňa Hedbávná. Jemničtí herci si také občas přizvali na režijní pomoc Václavu Malotínovou.

Hrát ochotnické divadlo není vůbec jednoduché. Chce to nejen kus komediantství, kterému se říká talent, ale i výdrž a odpovědnost k ostatním hercům. Zatím co my večer koukáme na televizní seriály, ochotníci zkouší a pilují texty, pohyby, výslovnost. 

Vstupenky na toto představení je možné zakoupit za symbolickou cenu v pokladně kinosálu hodinu před začátkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám