Hlavní obsah

Jemnický mikroregion nabízí soutěž o pamětní mince

Novinky, Jirka Prokeš

Jemnický mikroregion vydal novou brožuru. Zájemci v brožuře Jemnický mikroregion naleznou základní informace o všech 30 členských obcích a soutěž o pamětní mince mikroregionu.

Foto: Aneta Tomaluková

Logo Jemnického mikroregionu

Článek

V brožuře čtenář u každé vesnice či města najde prostor, do kterého může opisovat kódy. Ty lze nalézt na informačních tabulích jemnického mikroregionu i na vchodových dveřích obecních úřadů jednotlivých obcí.

V případě, že nasbírá kódy (navštíví) 7 obcí, má nárok na „bronzovou“ pamětní minci jemnického mikroregionu. K zisku „stříbrné“ mince je třeba nasbírat alespoň 15 kódů. A pro ty nejaktivnější je připravena za 25 opsaných kódů mince „zlatá“.

Mince jsou k dispozici na Turistickém informačním centru v Jemnici, Husova 2. 

Jemnický mikroregion

Sdružení obcí dává dohromady obce v jihozápadní části okresu Třebíč, jihozápadní části okresu Jindřichův Hradec a v jihovýchodní části okresu Znojmo.

V oblasti se daří především zemědělské výrobě, v mikroregionu ale taky leží několik významných kulturních a přírodních památek a zajímavostí, např. zámek Jemnice, židovské město v Jemnici, údolí Želetevky ad. Obce díky grantům spolu úspěšně upravují kulturní krajinu na hranici s Rakouskem.

Členské obce - Kraj Vysočina

Bačkovice, Budkov, Chotěbudice, Jemnice, Jiratice, Kdousov, Kostníky, Lhotice, Lomy, Lovčovice, Menhartice, Mladoňovice, Oponešice, Pálovice, Police, Radotice, Rácovice, Slavíkovice, Štěpkov, Třebelovice

Jihomoravský kraj

Korolupy, Lubnice, Oslnovice, Uherčice, Vratěnín, Vysočany

Jihočeský kraj

Báňovice, Budíškovice, Dešná, Písečné, Slavonice, Třebětice

Anketa:

V současné době také probíhá anketa týkající se Jemnice a jejího okolí. Zájemci mohou napsat svůj názor na Jemnicko. Co byste zlepšili? Co je pro vás důležité? Anketu naleznete ZDE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám