Hlavní obsah

Jedinečné spojení Alfréda Strejčka a Štěpána Raka pomůže pěstounským rodinám

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdecko-místecké sdružení Filadelfie společně s Českobratrskou církví evangelickou pořádají benefiční koncert, na nějž pozvali dva velikány české umělecké scény Štěpána Raka a Alfreda Strejčka. Ti v neděli 8. října od 17:00 v Evangelickém kostele ve Frýdku uvedou pořad Vivat Comenius.

Foto: Promo Štěpán Rak
Článek

V průběhu hudebně literárního pořadu Vivat Comeniue uslyší návštěvníci v dokonalé symbióze komponovanou hudbu Štěpána Raka a mistrovský přednes Alfreda Strejčka ve skladbách sestavených z textů Jana Amose Komenského Obecná porada o nápravě věcí lidských. V tomto spojení vyznívají stále myšlenky Komenského neobyčejně živě, jakoby tento veliký myslitel psal pro dnešek.

Představení má zvláštní, sugestivní atmosféru oživlého poselství dávných věků. „Chtěl jsem jen burcovat k tužbám po plnější a pravdivější moudrosti a poukazoval jsem na to, čeho by se dalo dosíci, kdybychom se věci vážně chopili,“ říkával Jan Amos Komenský.

Hosty večera budou žáci Hudební školy duchovní hudby ve Frýdku-Místku. V úvodu pořadu vystoupí studenti kytarové třídy. Výtěžek z benefičního koncertu poputuje sdružení Filadelfie – Přístav Oldřichovice, které podporuje náhradní rodinnou péči.

Vstupenky jsou stále k dostání v předprodeji v Knihkupectví U Jakuba a v pobočkách BIC. Dostatek vstupenek bude v prodeji také na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám