Hlavní obsah

Jazzová mše zahájí brněnský mezinárodní hudební festival

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jazzovou mší Jaromíra Hniličky začíná v neděli 24. října třetí ročník tradičního podzimního mezinárodního hudebního festivalu MORAVIA MUSIC FEST. V rámci festivalu dále vystoupí např. Orchestr Gustava Broma, Karel Gott s Evou Urbanovou, Laco Déczi a těšit se můžete i na netradiční divadelní představení.

Článek

Jazzovou mši, která původně vznikla před více než 40 lety, Jaromír Hnilička rozšířil o rovinu komorního orchestru. Přikomponoval nové sborové části a posluchači díky tomu mají možnost slyšet zcela nové dílo, které nabylo na mohutnosti zvuku. Projekt čítá více než 70 umělců sestavených z prestižních brněnských těles. Legendární herec Ladislav Lakomý propojuje jednotlivé hudební části recitací veršů.

Zahajovací koncert festivalu se uskuteční v neděli 24. října od 19.30 hodin v Červeném kostele na Komenského náměstí v Brně.

Dalším bodem z bohatého programu letošního ročníku festivalu bude v pondělí 25. října koncert věnovaný 70. výročí orchestru Gustava Broma. Legendární členové vystoupí společně na podiu brněnského Metro Music Baru a zavzpomínají na svého fenomenálního kapelníka a dobu, kdy vystupovali po celém světě. Slovem provází Max Vittmann.

Divadelní svět je zastoupen netradiční inscenací LA PUTYKA, která kombinuje akrobacii, tanec, loutky a sportovní výkony v originálním pojetí nového cirkusu. Představení, které je doprovázeno živou hudbou V. Dyka, J. Prachaře a J. Maxiána, se koná 2. listopadu.

Třetího listopadu je na programu festivalu koncert jednoho z nejlepších evropských big bandů DANISH RADIO BIG BAND s legendárním bluesovým kytaristou R. Fordem, který byl dvakrát nominován na cenu Grammy a hrál s hvězdami jako jsou Miles Davis, Joni Mitchell, Jimmy Witherspoon a dalšími.

DR Big Band vznikl v roce 1964, kdy jazzová scéna hýbala společenským životem v Kodani. Jejich výkon kombinuje vysokou technickou úroveň s živým uměleckým výrazem a choreografie v kombinaci s přátelským dánským humorem namíchá koktejl nezapomenutelného zážitku. Kapela patří v současné době k nejlepším v Evropě.

Samotný závěr festivalu pak bude patřit poctě Franku Sinatrovi. Koncert TRIBUTE TO FRANK SINATRA, na kterém účinkují i Dan Bárta, Vojtěch Dyk a Tereza Černochová, se koná 18. listopadu v hale Vodova.

Podrobný program celého festivalu i informace o vstupenkách najdete na webových stránkách festivalu: www.moraviamusicfest.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám