Hlavní obsah

Jazzman Markovič vyjede na turné s kapelou Gipsy Groove

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro letošní podzim a zimu připravuje přední jazzový saxofonista Štěpán Markovič turné se svým projektem Gipsy Groove. Doprovodí ho jádro oblíbené funky soul kapely Gulo Čar. Pořadatelé se ještě mohou do tour zapojit.

Foto: Vladimír Lachout

Štěpán Markovič TOUR Gipsy Groove

Článek

Po téměř roční přestávce se opět vrátí na pódia klubů a kulturních center neobvyklý hudební projekt saxofonisty a pedagoga Štěpána Markoviče. Jazzman, který doprovázel na koncertech např. Ray Charlese a Lizu Minnelli, ve svém programu Gipsy Groove jasně prezentuje svůj cit pro kombinování různých hudebních žánrů.

V roce 2008 dal dohromady kapelu, jejíž členové náleží k původní sestavě funkové skupiny Gulo Čar, která získala např. cenu Anděl za nejlepší desku v kategorii world music. Není jistě bez zajímavosti, že kmotrem prvního CD projektu Gipsy Groove je velký fanoušek jazzu, bývalý prezident Václav Klaus (záznam koncertu z Hradu).

Návštěvníci koncertu ocení kvalitní hudební zážitek, který nabídne Markovičovo neobvyklé funky jazzové pojetí slavných jazzových standardů za doprovodu muzikantů, kteří nasbírali své zkušenosti např. u Gipsy Kings, Jamese Browna či Douga Wimbishe.

Turné, které začne s příchodem podzimu, bude obsahovat téměř 20 měst v Česku, několik koncertů se chystá i na Slovensku. Jelikož stále probíhají jednání o koncertech v dalších městech, zveřejní se a uzavřou termíny na konci měsíce června.

Pořadatelé, kteří se chtějí do funky jazzové tour zapojit, naleznou informace na tomto odkazu. Koncerty se odehrávají jak v komorním prostředí malých jazzových klubů, tak na velkých festivalech a v kulturních domech. Z celého chystaného turné vznikne nové CD jazzmana Markoviče a kapely Gipsy Groove.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám