Hlavní obsah

Jazz a boření Zdi. Harry Waters poprvé do Prahy přiváží londýnský kvartet

Novinky, Daniela Slezáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský pianista s dredy je českému publiku známou tváří. Během posledních let u nás Harry Waters koncertoval během megashow Dark Side of the Moon či The Wall Live po boku svého otce Rogera Waterse, ale i se svou jazzovou tvorbou. Nyní, 6. srpna, zavítá poprvé do Prahy se svým londýnským kvartetem.

Foto: Patrick Marek

Harry Waters

Článek

Harry Waters zde poprvé svůj repertoár inspirovaný velikány jako Keith Jarret či Bill Evans představil v roce 2010 při nezapomenutelném finále trutnovského jazzového festivalu. Od té doby se několikrát do Čech vrátil, naposledy při loňském úspěšném turné, kde hrál s českými muzikanty.

„S Harrym pracuji od jeho prvního koncertu u nás, navštívili jsme řadu festivalů a klubů. Nikdy jsme ale ještě s jeho originální kapelou nehráli v Praze. Tento nápad se zrodil během posledního turné. Byla to velká výzva a naše oboustranné přání,“ vysvětlila Harryho agentka Daniela Slezáková.

Publikum se může těšit na fenomenálního saxofonistu a multiinstrumentalistu Iana Ritchieho, který je, stejně jako Harry Waters, dlouholetý spoluhráč Rogera Waterse a zároveň je producentem jeho přelomové desky Radio K.A.O.S.. Na postu kontrabasisty se představí nenahraditelný Oli Hayhurst, jehož je možno vidět po boku mezinárodní ikony swingu Raye Gelata či proslulé houslistky Vanessy Mae. Za bicí usedne vítěz ceny „Best British Jazz Act“ a jeden z nejvyhledávanějších ostrovních bubeníků, Jon Scott.

Exkluzivní pražská premiéra Harry Waters Quartetu se uskuteční 6. srpna v Malostranské besedě. Již o den později bude v Praze Harry účinkovat v mega show The Wall.

„Partneři našeho koncertu, hotel Kinsky Garden, nám nabídli, abychom si pobyt v Praze prodloužili, tak jsme se rozhodli jít s kapelou podpořit Harryho do hlediště jěště v rámci The Wall Live. Náš program v Praze tedy začíná brilantním old school jazzem a končí jedním z nejslavnějších děl rockové historie,“ dodala k harmonogramu kapely Daniela Slezáková.

Předprodej vstupenek v síti Ticketstream a v Malostranské besedě.

Související témata:

Výběr článků

Načítám