Hlavní obsah

Jaromír Gottvald představí své kreslené vtipy v Domě kultury v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve středu 20. února bude v Domě kultury v Kroměříži zahájena výstava kreslených vtipů Jaromíra Gottvalda. Očekávaná expozice, která bude umístěna v pravé klubovně prvního patra a potrvá do 23. března, zahájí Romana Blažková za účasti autora.

Foto: archiv DK

Dům kultury v Kroměříži.

Článek

Po delší době bude k vidění výstava nazvaná KRESLENÝ HUMOR, a to z tvorby Jaromíra Gottvalda. Zlínský rodák, který se narodil 14. ledna 1946, začínal jako televizní mechanik. Později začal působit jako zvukař ve studiu závodního rozhlasu Barum nebo v televizním studia Zlín a Emurfilm. Potom se vypracoval jako kameraman zpravodajství pro televize Nova a Prima.

Publikovat začal v dubnu 1973 v podnikových novinách Rudý říjen, dnes Continental Barum Otrokovice, tato spolupráce trvá 45 let a čítá více než 1500 perovek.

Jaromír Gottvald je členem Unie karikaturistů. Během let spolupracoval například s Gumotex Břeclav, Okresní noviny ve Zlíně, Vyškově a Hodoníně, Sobotní přílohy Rudé práva – Haló sobota, Turf Klub Praha, Pegas klub Praha, Zrno, Zlínské listy, Trnky-brnky, ZPS Zlín, Svit Zlín další. Spolupracuje také s Continental Barum, AŽD Praha, Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje.

Jaromír Gottvald vystavoval: SK Otrokovice (1986, 1987), SK Malenovice (1987), Valašské Klobouky (1988), Tlumačov (1988), Tlumačov (1988), Morkovice (1988), Zlín (2013), Kojetín (2015), Continental Barum (2016), Senior Beat Klub Zlín (2017) a KS Vyškov (2018).

Vernisáž, kterou zahájí členka Divadelního spolku Kroměříž Romana Blažková, proběhne ve středu 20. února v 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám