Hlavní obsah

Jarní zámecká sezóna se blíží. Na Dobříši chystají zvýhodněné balíčky pro školy a pro seniory

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Dobříš, kam můžete jako na jednu z mála památek zavítat celoročně, láká už nyní návštěvníky také na hlavní turistickou sezónu. Od dubna do října zde mohou skupiny školek, škol a seniorů vyžít speciální zvýhodněné balíčky ušité na míru konkrétním věkovým skupinám.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Součástí zvýhodněných balíčků pro školy, školky a seniory je i vstupné do francouzského parku.

Článek

Z nabídky pro mateřské, základní a střední školy si mohou zájemci vybrat několik kombinací prohlídek.

„Balíček pro mateřské školy a první stupeň základních škol zahrnuje zkrácenou třicetiminutovou prohlídku zámecké expozice, návštěvu dobříšských přízraků s povídáním o místních legendách, skřítcích, čertech či vodnících a vstup do malebného francouzského parku. Tento balíček nabízíme předem objednaným skupinám za zvýhodněné vstupné – pro mateřské školy za 60 Kč a pro první stupeň základních škol za 90 Kč na osobu,“ informovala Dagmar Veselá ze zámku Dobříš.

Pro starší žáky druhého stupně základních škol a pro studenty středních škol nabízí na Dobříši zvýhodněné vstupné za 90 Kč, které zahrnuje padesátiminutovou prohlídku celé zámecké expozice a vstup do francouzského parku.

„Prohlídka zámku zahrnuje povídání o historii zámku a majitelích, žáci a studenti se dozvědí i informace o specifickém období zámecké historie – Domově spisovatelů. V rámci prohlídky navštíví pánské a dámské salóny i reprezentační sály včetně zrcadlového sálu,“ uvedla Dagmar Veselá.

Také skupiny seniorů zaplatí za návštěvu kompletní expozice zámku a francouzského parku zvýhodněných 90 Kč. Skvostně vybavenými sály a pokoji v barokním a rokokovém stylu provede návštěvníky vždy průvodce. Ve francouzském parku si pak sami odpočinou při příjemné procházce, posedí na lavičce a mohou zhlédnout oboru s jelenci běloocasými.

Zvýhodněné zámecké balíčky jsou platné od 1. dubna do 30. října 2017 a využít je mohou předem objednané skupiny. Během návštěvy dobříšského zámku mohou zhlédnout také aktuální výstavu v Galerii JCM, v zámeckém areálu mohou navštívit Muzeum hraček a příjemný čas stráví také v zámecké restauraci či v přilehlém přírodně-krajinářském anglickém parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám