Hlavní obsah

Jarní úklid Frýdku-Místku je za dveřmi

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technické služby se připravují na jarní úklid města. Pokud to počasí dovolí, nebude sněžit ani mrznout, zahájí ho v pondělí 18. března. Postupovat budou podle harmonogramu prací, který zahrnuje v jednotlivých částech města souběžné čištění komunikací i veřejné zeleně.

Foto: Jana Matějíková

Jarní úklid města

Článek

„Z komunikací odstraníme posypový materiál, zlikvidujeme drny kolem cest i chodníků a vyčistíme schodištní plochy i přechodové lávky. Plochy veřejné zeleně zbavíme odpadků, trávníky vyhrabeme a provzdušníme. Spolu s jarním úklidem zahájíme také tradiční blokové čištění ulic, které je provázeno dočasným zákazem parkování. První blokové čištění bude provedeno 19. a 21. března na ulici Novodvorská. Žádáme proto řidiče, aby sledovali dopravní značení, které s týdenním předstihem na blokové čištění upozorňuje,“ řekl ředitel TS a. s. Jaromír Kohut s tím, že aktuální informace o tom, kde se právě úklidové práce provádějí, najdou občané na webových stránkách technických služeb v záložce - Týdenní plány.

Jarním úklidem projdou ze všeho nejdříve nejlidnatější městská sídliště, parky a nejfrekventovanější komunikace v majetku města. Od příštího týdne bude zahájen úklid také v místních částech Lískovec, Chlebovice, Lysůvky, Zelinkovice, Skalice a Panské Nové Dvory. Následovat budou lokality Baranovice a Gajerovice, Bahno.

Do konce března bude jarní úklid probíhat na frýdeckých sídlištích Slezská 2 a Slezská 1. Souběžně bude v těchto lokalitách probíhat také blokové čištění ulic Novodvorská, J. Čapka a Slezská.  Ve stejnou dobu bude uklizena zeleň u vlakového nádraží, v parku Jižní svahy, v Komenského parku i na místních hřbitovech. Od posypového materiálu budou očištěny komunikace Ostravská, Frýdlantská, Bezručova, 28. října a další.

Pro dosažení rychlejšího a efektivnějšího úklidu města budou zaměstnanci technických služeb pracovat také o sobotách. S úklidem jim pomůže 42 nových pracovníků, z nichž 24 bylo přijato jen na jarní úklid a 18 na celou jarní a letní sezónu, tedy až do podzimu.  

Harmonogram úklidových pracích bude aktualizován na webových stránkách http://www.tsfm.cz/tydenni-plany/

Kompletní plán jarního úklidu – ZDE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám