Hlavní obsah

Jarní toulky pražskou přírodou třináctého obvodu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože meteorologové neslibují na víkend hezké počasí, zájemci mají možnost poznat na vycházce spojené s vědomostní soutěží pražské okolí.

Foto: archiv radnice Prahy 13

Skanzen Řepora

Článek

"V neděli 12. května pořádá radnice Prahy 13 a Klub českých turistů Praha – Karlov pátý ročník turistické soutěžní hry Poznávat a chránit. Akce je určena pro jednotlivce i skupiny, pěší i cyklisty. Smyslem pochodu je provést účastníky po památkách a zajímavostech Prahy 13 a okolí. Účastníci si navíc mohou osvěžit své znalosti formou jednoduchého testu, který se váže k jednotlivým zastávkám, a v cíli vyhrát ceny," sdělil mluvčí třináctého obvodu Samuel Truschka.

Start bude od 9.00 do 13.00 přímo u radnice Prahy 13 na Slunečním náměstí (stanice metra B Hůrka), tamtéž je i cíl. Účastníci si mohou vybrat délku trasy, na startu dostanou mapu trasy a soutěžní test týkající se památek i zajímavých přírodních lokalit, které účastníci na trase navštíví (např. kostel sv. Vavřince, krteňský kostelík nebo údolí Motolského potoka.

Na doprovodném programu spolupracují Lesy hl. m. Prahy a skautské oddíly Vatra a Hiawatha. Od 13 do 16 hodin proběhne v cíli u radnice každou celou hodinu losování výherců cen ze správně vyplněných testů. V cíli je také zajištěno občerstvení a atrakce pro děti. 

Reklama

Výběr článků

Načítám