Hlavní obsah

Jarní slavnost v Mnichově nabídne tradiční zábavu i přehlídku veteránů

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská lidová slavnost Frühlingfest, nazývaná také jako malá sestra velké pivní slavnosti Oktoberfest, je již přede dveřmi. Zahajuje v pátek 17. dubna a potrvá až do 3. května.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Jarní festival si již od svého založení v roce 1964 uchovává původní a jedinečnou rodinnou atmosféru, nabízí bohatý kulturní a zábavní program, oblíbený bleší trh i setkání milovníků historických automobilů.

Slavnost zahájí starosta města Mnichov Josef Schmid ve 14.30 hodin, poté se slavnostní průvod vydá na Theresienwiese, kde se každoročně konají několikatýdenní oslavy s celodenním kulturním a zábavním programem. Oslavy na Theresienwiese odstartuje první naražený sud od Georga Schlagbauera v 16 hodin.

Bleší trh

První sobotu po zahájení slavnosti (18. 4.) v 7 hodin ráno se již tradičně otevře bleší trh. Více než 2000 prodávajících přijde s nabídkou obrovského množství nejrůznějších druhů věcí - od oblečení, nádobí, knih až po zařízení do bytu. Trh, který každoročně navštíví okolo 80 000 návštěvníků, končí v 16 hodin.  

Přehlídka veteránů

Na Theresienwiese se již po 12. uskuteční setkání milovníků historických automobilů. Veterány mohou lidé obdivovat nejen na přehlídce, kterou připravil Automobilový klub Mnichov (19. 4. od 11 hodin), ale některé z nich také na zvláštní výstavě Rennsportfahrzeuge Auto und Motorrad.

Představí se nejen historické vozy nevyčíslitelné hodnoty, ale také moderní osobní auta, traktory i záchranné vozy.

Otevřeno je po celý týden, od pondělí do neděle od 11 do 23 hodin, v pátek, sobotu a ve svátek do 23.30 hodin, atrakce a stánky jsou otevřeny v pracovní dny od 12 hodin, o víkendech již od 11 hodin.   

Reklama

Výběr článků

Načítám