Hlavní obsah

Jarní prázdniny v Muzeu papírových modelů

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se již po páté v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují uskuteční Týden s Herkulem - celodenní akce pro děti bude na programu od 20. do 24. února. Na víkend tu připravili samoobslužné interaktivní dílny a snížené vstupné pro rodiny s dětmi.

Foto: Martina Váňová

V Muzeu papírových modelů se může inspirovat snad každý.

Článek

Letošní rok Muzeum papírových modelů oslaví pět let od svého otevření. V měsíci květnu nás čeká velká oslava. Muzeum, které baví děti i dospělé, ale už nyní (20. – 24. února) připravilo program pro děti ve věku 5 - 12 let na jarní prázdniny.

Program bude po celý týden opravdu bohatý. Tentokrát nás čeká výprava za příběhy a kouzly pohádek. Začneme v pondělí 20. února v 8 hodin. Kdo by neměl rád pohádky? V Muzeu papírových modelů, v místě, kde papír ožívá, vyprávíme nejeden příběh.

O jarních prázdninách se s dětmi vypravíme napříč pohádkovou říší. Program je průběžně uzpůsobován věku přihlášených dětí tak, aby se bavili skutečně všichni. Budeme si povídat, hrát hry, poznávat a tvořit zajímavé věci společně i zvlášť. Tvůrčí práce je připravena pro každý den.

V pondělí budeme například vyrábět královské insignie. V úterý si zkusíme svou vlastní pohádku. Středa bude patřit všem pohádkám z prostředí luk a lesů. Ve čtvrtek si vyrobíme loutkové divadlo a v pátek se seznámíme s tvorbou Josefa Čapka. Nebude chybět dort na rozloučenou, který na rozloučenou společně sníme. Podrobný program najdete na webu a facebooku muzea. Cena je včetně oběda v restauraci Sokolovna a pitného režimu. 

O víkendu 25. a 26. února naváže na Týden s Herkulem víkend nazvaný Muzeum dětem. Na tento víkend jsme pro návštěvníky připravili aktivní zónu, samoobslužnou interaktivní dílnu, kde si mohou návštěvníci zdarma vybrat z několika výtvarných technik a vytvořit si tak originální dílo. Tento víkend mají rodiny slevu na vstupném. (2 dospělí a 3 děti nad 6 let za 144 Kč)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám