Hlavní obsah

Jarní futsalová sezóna na Sokolovsku odstartovala

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. března se rozběhla jarní část futsalové sezóny, která rozhodne o držiteli poháru okresního přeborníka Sokolovska. Na domácím hřišti se utkaly dva místní habartovské týmy ASK NO Rád B a AC Lítov A. Zatímco podzimní derby skončilo smírně 4:4, tentokráte měli Rádští jasně navrch.

Foto: Aleš Plevka

Úvodní pozdrav obou týmů, ASK No v červeém, AC Lítov ve žlutém

Článek

Navzdory silnému větru a mrazivým teplotám s úspěchem atakujícím více než mínus deset stupňů Celsia, se u habartovské základní školy sešlo několik desítek diváků, kteří si nechtěli nechat ujít znovu dopředu vyhecované utkání. Mnozí měli totiž v živé paměti, že podzimní zápas přinesl vše, co pravé derby má mít. Jarní pokračování, přestože na úvod sezóny nabídlo i díky skvělému povrchu, o který se svou prací postaral pan správce Nový, kvalitní futsal, nakonec úrovně předchozího klání, alespoň ze strany Lítova, nedosáhl.

Postavení obou týmů v tabulce, kdy Ráďáci okupují druhou příčku a ztrácejí na první místo jen dva body, a mančaft z Lítova se pohybuje těsně nad zónou sestupu, a také herní zkušenost se naplno ukázaly během hry na hřišti. Lítovským oproti předchozímu měření sil chybělo lepší zakončení, dravost, větší nasazení a hlavně kvalitní pohyb, kterým minule způsobovali soupeřům nemalé starosti.

Po první půli bylo takřka rozhodnuto. První gól do sítě brankáře M. Loudy padl po svižné a přímočaré akci z kopačky Radka Nováka asi v osmé minutě. Po několika minutách se z přímého kopu a po značné minele téhož gólmana mohli Rádští díky Z. Krčínovi radovat již z vedení dva nula. Do poločasu svůj náskok ještě o jednu trefu navýšili, a tak přestávku absolvovaly oba týmu za stavu 3:0 pro ASK NO Rád.

Po poločase hráči AC Lítov zabojovali a výsledkem byla korekce stavu na 1:3. Ten se však krátce na to znovu měnil díky nařízené penaltě po faulu na R. Hankera. K její exekuci se postavil J. Král, který se střelecky nemýlil a navýšil rozdíl ve skóre opět na tři branky ve prospěch ASK. O poslední zdramatizování utkání se po své druhé přesné ráně ze střední vzdálenosti ještě postaral L. Tamajka. Nicméně nadmíru zkušení borci z Rádu si již své vítězství nenechali několik minut před koncem uniknout a navíc ho pak i pojistili po jednom z rychlých protiútoků, kdy se v přečíslení o konečnou podobu stavu 5:2 pro ASK NO Rád zasloužil R. Hanker.

Bylo dobojováno. Přestože se jednalo o domácí derby, nedošlo na taková extempore a takové emoce jako při posledním utkání. Pravdou je, že i navzdory tomu si hráči měrou spravedlivou rozdělili šest žlutých karet, z čehož plyne, že zadarmo si na place jistě nic nedarovali. Tentokráte však nakonec byli šťastnější futsalisté z Rádu, kteří tak díky zisku tří bodů mohou i nadále pomýšlet na příčku nejvyšší.

V příštím kole zamíří obě habartovská družstva na cizí hřiště do Kynšperka potažmo na Březovou, kde budou bojovat o navýšení svého bodového konta.

Reklama

Výběr článků

Načítám