Hlavní obsah

Jarmark na hradě Švihov

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Po velkém úspěchu loňského premiérového ročníku se v neděli 20. října od 10 do 17 hodin uskuteční druhý ročník jarmarku na hradě Švihov. Akce proběhne na nádvoří vodního hradu. Organizátoři slibují farmářská a řemeslná tržiště, ukázky řemesel, dětské dílničky a mnohé další.

Foto: ilustrační foto z archivu hradu Švihov

Na snímku vodní hrad Švihov

Článek

V prostorách unikátní gotické památky vodního hradu Švihov prodejci z celé republiky nabídnou pestrý sortiment originálních řemeslných produktů, celou řadu výtečných potravin z Česka i ze zahraničí a bohatý výběr občerstvení. Připraveny budou také ukázky řemesel, dobové atrakce a tvořivé dílny.

Návštěvu jarmarku lze završit prohlídkou samotného hradu.

Na Švihově jsou připraveny dvě prohlídkové trasy. První pod názvem Hrad - život na šlechtickém sídle, seznamuje s historií a stavebním vývojem švihovského hradu a představí reprezentační prostory hradu. Prohlídka začíná v Červené baště, pokračuje přes vstupní halu do ložnice hradní paní, zavítá do hradní kaple, tanečního sálu, hodovní síně a je zakončena ve zbrojnici.

Druhý okruh Kuchyně - zázemí šlechtického sídla, představí hospodářské místnosti hradu jako je hejtmanská kancelář, strážnice, fraucimor, kuchyně. Gotický sál návštěvníky seznámí s archeologickými nálezy na hradě a přenesenými malbami ze zaniklého kostela v Doupově.

Vstup na jarmark je zdarma.

Vstupné na prohlídky bude zpoplatněno.

Hrad Švihov je jeden z nejmladších českých hradů, který byl postaven v letech 1480–1489. Hrad je tvořen dvěma obytnými paláci, pětipatrovou vstupní věží a hradní kaplí postavenou na baště.

Reklama

Výběr článků

Načítám