Hlavní obsah

Jananas rozehrají v Malostranské besedě svou hardcore-folkovou show

Novinky, Tomáš Kopečný

Hardcore-folková parta Jananas v čele se zpěvačkou Janou Infeldovou opět zahraje pražským fanouškům v Malostranské besedě. Těšit se můžete na mix skladeb z jejich dosavadní tvorby, zejména pak z aktuální desky To samo vydané loni v září. Koncert se odehraje ve čtvrtek 24. srpna od 21 hodin.

Foto: David Konečný

Energičtí Jananas se dnes večer opět představí v Malostranské besedě.

Článek

Jananas jsou s Malostranskou besedou spojeni už dlouhé roky, křtili zde obě desky a celkem pravidelně se sem vracejí. Jejich koncerty jsou vždy plné tvořivé a energické muziky s chytlavými melodiemi, skvělými texty, kterým nechybí humor, nadhled i odvaha bourat zažité stereotypy.

Jananas je česká folková skupina, která svým žánrem směřuje do hardcore-folku. Byla založena v roce 2005. Své první profesionální album s názvem Jananas vydala o pět let později u vydavatelství Indies Scope Records. To bylo kritiky velmi pozitivně přijato a rovněž za něj byla kapela nominována na cenu Anděl v kategorii folk & country.

Jananas tvoří zpěvačka Jana Infeldová, kytarista Jan Vávra, baskytarista Jaromír Fulnek a bubeník Jan "Chilli" Chalupa.

Vloni vydali album To samo, které se setkalo s pozitivní odezvou. Skladby z téhle desky, ale i té předchozí nazvané jednoduše Jananas, budou k slyšení i dnes večer v Malostranské besedě.

Reklama

Výběr článků

Načítám