Hlavní obsah

Jana Petříková vystavuje své malby v Galerii M+M v Hranicích

Novinky, Stanislav Petřík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Textilní a oděvní výtvarnice Jana Petříková ze Štěpánova u Olomouce si pro své příznivce připravila prodejní výstavu s názvem Barevné snění. Návštěvníci ji mohou navštívit v hranické Galerii M+M. Otevřeno je od středy do neděle mezi třináctou a sedmnáctou hodinou. Výstava skončí ve čtvrtek 13. února.

Foto: Stanislav Petřík

Jana Petříková na vernisáži výstavy Barevné snění.

Článek

Vystavené obrazy jsou vytvořeny textilními technikami, a to především pomocí pigmentového prášku na režném plátně z dnes již neexistující textilky Slezan Frýdek-Místek.

Výstava je rozmístěna do tří sálů. V tom prvním se nachází studijní kresby autorčiných příbuzných z konce osmdesátých let a obrazy, které jsou tematicky zaměřené na oblast Ostravska a Beskydy.

V druhém sále je hlavním tématem život a láska. Autorka se nevyhýbá ani abstrakci. Vystavené obrazy doplňují malované hedvábné kravaty.

Poslední sál nabízí pohled na oděvní tvorbu autorky. Můžeme zde vidět malované šaty, mikiny, hedvábné šátky i malovanou obuv.

Jana Petříková (1966) absolvovala oděvní průmyslovku a lidovou konzervatoř v Ostravě, obor výtvarná výchova u profesorky Aleny Ovčáčkové. Zabývá se tvořením malovaných oděvů, především pak triček a šátků. Autorka při své tvorbě experimentuje s textilními technikami a barvami. V roce 2007 založila internetový obchod, kde dodnes nabízí svou vlastní oděvní tvorbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám