Hlavní obsah

Jana Karlecová slaví první velký šipkařský triumf

Novinky, Ondřej Vylíčil

V Dolní Kalné se na Martina odehrálo poslední Mini-Šipkohraní letošního roku. V tamních prostorách klubu Vytahaný švihadlo se na 8 terčích ve 3 turnajích představilo na 60 hráčů.

Foto: Petr Navrátil

Double Open MSVČ ženy: zleva Eva Košťálová (2.), Jana Karlecová (1.), Lenka Wolfová (3.)

Článek

Soutěžili o dvojnásobnou porci bodů. Program podniku totiž nabízel tzv. Double Open, které pro krajské žebříčky byly bodově zvýhodněny.

Favorité Drtil a Dlab suverénní

Mužskému osazenstvu vévodili favorizování reprezentanti trutnovské 40 Pavel Drtil a Josef Dlab. Těm se podařilo ovládnout startovní pole jednotlivců, kde obsadili první dvě pozice, i společnými silami dvojic.

V nich byli kousek od prvenství Michal Ulrich s Petrem Rezkem, kteří ve třetím kole turnaje Drtila s Dlabem dokonce porazili. Avšak ti se do finále probili levou stranou a Ulricha s Rezkem v něm přehráli hned dvakrát, čímž je o prvenství připravili.

Překvapením turnaje dvojic se stalo domácí duo Libor Tryzna - Martin Mikulka, které skončilo bronzové. Pro úplnost: suverény Drtila s Dlabem v mužích na pódiu doprovodil bronzový Daniel Hendrych.

Karlecová slaví první velký triumf

První významný triumf kariéry zaznamenala v turnaji žen Jana Karlecová. Až do této soboty měla ve sbírce zlato pouze ze základního Open turnaje, kterých dokázala vyhrát celkem deset. Nyní se v její vitríně objevuje první zlato z turnaje oblastního významu - Double Open.

Na stupně vítězek Karlecová vystoupala po boku stříbrné Evy Košťálové a bronzové Lenky Wolfové. Pěkného umístění dosáhla hráčka nejnižší ligové soutěže D ligy Terezie Drahotská, která obsadila nevděčnou bramborovou pozici, a v mužích například neregistrovaný Josef Buroň, jenž skončil v první třetině startovního pole šestnáctý, respektive hráč kategorie C Václav Kubec, který se jen těsně nevešel do elitní desítky.

Novým lídrem mužského céčka Tomcsányi

Double Open byly pro celoroční krajské žebříčky Luna Tour Mistrovství Severovýchodních Čech i Poháru W-Sportu bodově zvýhodněné. V případě Mistrovství SVČ šlo vůbec o poslední možnost zapsat si na konto dvojnásobné body. Tuto šanci za pačesy chytilo několik jmen.

V mužské druhé nejvyšší kategorii mistrovství s označením B se na stupně vítězů díky pátému místu v Double Open posunul Jiří Meixner, který na bronzové příčce vystřídal Zdeňka Kousala. Polepšila si i Lenka Wolfová, která v C kategorii žen předskočila Evu Košťálovou a to paradoxně i přesto, že v Double Open skončila o místo za ní.

Nového lídra mají po sobotě muži C, kde se do vedení katapultoval Aleš Tomcsányi. Absolutnímu pořadí Mistrovství SVČ nadále kralují Alena Gregůrková potažmo Petr Rezek.

V žebříčku Poháru W-Sportu dvojic zaznamenali nejvýraznější posun kupředu vítězové Double Open dvojic Pavel Drtil s Josefem Dlabem, kteří aktuálně okupují společně s manželským duem Hamerských třetí pozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám