Hlavní obsah

Jan Rejžek věnoval broumovský Kaleidoskop památce obětí pařížského masakru

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Listopadový kulturní program broumovského kláštera zpestřil svou návštěvou hudební kritik a publicista Jan Rejžek. Ve středu 18. listopadu přivezl do klášterní hudební kavárny ArtCafé svůj pořad Kaleidoskop.

Foto: Kateřina Ostradecká

Hudební publicista, kritik a novinář Jan Rejžek v Kreslírně broumovského kláštera.

Článek

Téměř dvouhodinový poslechový pořad o hudbě, literatuře i současné politice odstartoval v Kreslírně broumovského kláštera krátce po 19. hodině.

„Pořad Kaleidoskop jsem obnovil před dvěma lety, zhruba po pětadvaceti letech, v reakci na to, co se linulo z českých rádií. A chtěl bych dnešní večer věnovat památce obětí pátečního masakru v Paříži,“ zahájil svůj broumovský program Jan Rejžek.

V první části povídání představil známý kritik a novinář souborné vydání svých rozhovorů a recenzí z let 1974 - 1993 Jak tohle vůbec můžete otisknout!, z něhož přečetl i dvě ukázky.

Téměř čtyřem desítkám posluchačů pak během večera vyprávěl historky ze svého osobního i pracovního života, odpovídal na dotazy a pouštěl ukázky české i zahraniční hudební tvorby. Představil mimo jiné i hudebníky Jana Hrubého, Vladivojnu La Chiu, Sváťu Karáska a kapelu Zrní, ze zahraničních interpretů pak zazněli Seasick Steve, FFS, Empress of, Neil Young nebo Leonard Cohen.

Poslechový večer Artcafé se uskutečnil i díky projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Ve středu 2. prosince v 19 hodin pokračuje program ArtCafé vystoupením švédsko-dánsko-české kapely MadHAs. Ve středu 16. prosince pak letošní koncerty zakončí náchodské šansonové seskupení 6 NaChodníku svým vánočním recitálem.

Reklama

Výběr článků

Načítám