Hlavní obsah

Jan Čenský si splnil životní sen

Novinky, René Kekely

Jan Čenský patří stále k velmi žádaným hercům. Charismatický umělec si teď splnil svůj životní sen. Díky natáčení nové komedie Casting na lásku mohl usednout za volat vozu, který si tolik přál zkusit řídit.

Foto: René Kekely
Článek

Česká, hořká komedie Casting na lásku vypráví o nepříliš úspěšné herečce středního věku Stelle, která tolik touží se prosadit a zároveň najít si chlapa ideálně na celý život. Příliš se jí to nedaří...

Jan Čenský hraje řidiče devítimetrové limuzíny, který ji veze. Role se ujal s grácií sobě vlastní.

„Překvapilo mě, jaký je pan Čenský nejen herec, ale také řidič. Nezdá se to, ale hrát a řídit takové auto, s kterým neměl doposud zkušenosti, a k tomu hrát, odříkat daný text, opravdu není jednoduché. Zvládl to ale skvěle, a dokonce i hlavní představitelka herečky Stelly, kterou hraje Tereza Petrášková, přiznala, že se s ním vůbec nebála," řekla s úsměvem režisérka a scénáristka Eva Toulová.

Právě proto, že Jan Čenský je bezesporu skvělý řidič, ale takový vůz v ruce nikdy neměl, zvolil štáb pro natáčení scény odlehlejší lokalitu Prahy 13 a nikoli třeba centrum města.

„Vždycky mě ohromně lákalo řídit limuzínu. Říkal jsem si, že bych si moc přál někdy sednout za volant takového krásného a velkého auta, ale nikdy jsem neměl možnost si to zkusit. Až teď, za což jsem moc rád. Natáčení bylo zcela bez problémů a štáb včetně paní režisérky byl bezvadný, pohodový, což je pro mě jako pro herce velmi důležité," prozradil Čenský, který vůz po natáčení zase v pořádku a bez újmy vrátil zástupci majitele.

V komedii Casting na lásku kromě již zmíněné Terezy Petráškové a Jana Čenského uvidí diváci například Igora Bareše, Milana Šteindlera, Václava Vydru, Martina Sittu, Zbyňka Maryšku, Lukáše Langmajera, Jana Řezníčka, Zdeňka Maryšku, Jitku Sedláčkovou, Valérii Zawadskou, Zuzku Velichovou či slovenskou filmovou a televizní hvězdu Lukáše Latináka.

Premiéra filmu je plánována na příští rok. Jakmile se materiál natočí, musí projít veškerými kroky postprodukce, aby mohl film vyrazit za diváky do kin.

Reklama

Výběr článků

Načítám