Hlavní obsah

Jakub Krumpoch má v plánu natočit celovečerní horor i dokumenty

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý a dnes už v Praze domestikovaný režisér Jakub Krumpoch má za sebou svůj první dokument Unhappy Happy Life (Nešťastně šťastný život). Černobílý snímek, který pojednává o životě tří mužů v jedné ubytovně v Olomouci v blízkosti vlakového nádraží, má šance na úspěch.

Foto: Robert Rohál

Mladý režisér Jakub Krumpoch má za sebou první dokument.

Článek

„Dokument bych rád uvedl na pár místních festivalech a nějakých zahraničních, a pak jej asi umístím na americké servery, kde se můžou lidé na něj podívat. Můj kamarád, produkční jedné společnosti, mi tyhle varianty navrhl - a já se do toho hned začátkem příštího roku pustím. Konkrétní festivaly, servery a televize bych nerad zveřejňoval, než budou potvrzené, jisté,“ říká mladý filmař, který už má v hlavě další plány.

S hudebním skladatelem Richardem Pachmanem, autorem hudby k již zmíněnému dokumentu Unhappy Happy Life, už mezitím rozjel další dokumentární projekt. O čem bude?

„Bude se zabývat pohledem mladých lidí na válečnou a poválečnou problematiku u nás a ve světě,“ říká Jakub Krumpoch. „Jsou tam tři dějové linie, které budou na sebe navazovat, navíc chceme natáčet i v zahraničí, konkrétně v Berlíně a Estonsku. Zatímco v Ostravě chci natočit portrét divadelního režiséra Petera Gábora, v rodném Přerově natočíme s kamarádem kameramanem Jirkou Vojzolou film o alkoholové a drogové problematice mezi mladými. Tyto projekty jsou dlouhodobé a budu na nich pracovat v průběhu roku. Stěžejní ale bude dotáhnutí předprodukce a zajištění štábu a všech náležitostí k mému prvnímu hranému filmu Noir. Bude to hororový snímek o pedofilním knězi, scénář jsem psal okolo osm měsíců a zájem projevila opět nejmenovaná studia.“

Právě film Noir je pro Jakuba Krumpocha prioritní záležitost, rád by jeho obsahem a problematikou ztvárněnou v plném rozsahu oslovil a zasáhl co nejširší publikum.

„S námětem a pro pomoc s realizací jsem oslovil pana režiséra Juraje Herze, jenž projevil zájem o toto téma, a taky chápe, proč chci tento film natočit. Právě v prosinci bychom měli mít první schůzku a řešit věci ohledně realizace tohoto projektu, protože jako jediný má odvahu natočit věci takové, jaké jsou a nebojí se jít do extrému,“ uzavřel Jakub Krumpoch

Reklama

Výběr článků

Načítám