Hlavní obsah

Jako první se letos v Městské nemocnici v Ostravě narodila holčička

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddělení Gynekologie a porodnictví Městské nemocnice Ostrava má první miminko roku 2016. Jmenuje se Valentýna. Přišla na svět 1. ledna v 6:28 hodin. Po narození vážila 3210 gramů a měřila 49 centimetrů.

Foto: Městská nemocnice Ostrava

Ilustrační snímek

Článek

Slavnostní životní událost si užila maminka Andrea, která je z Ostravy. Porod byl velmi rychlý, lékařem byla přijata v 5:30 a v 6:28 hodin byla holčička na světě. Obě jsou v pořádku a maminka má miminko u sebe.

Oficiální gratulace proběhnou v pondělí 4. ledna, kdy na oddělení šestinedělí přijde ředitel Městské nemocnice Ostrava Bc. Josef Grochol, MBA spolu s ostravským primátorem Ing. Tomášem Macurou, náměstkem primátora Mgr. Michalem Mariánkem, primářem oddělení Gynekologie a porodnictví MUDr. Markem Ožanou a vrchní sestrou Mgr. Danou Cehelovou.

„Na oddělení Gynekologie a porodnictví  Městské nemocnice Ostrava se za rok 2015 narodilo 1600 dětí. Primář oddělní MUDr. Marek Ožana toto vysoké číslo přikládá vstřícnosti k rodičkám, nabídnutí alternativních přístupů k porodům a také předporodním kurzům, kterých v Městské nemocnici Ostrava využívá stále více maminek,” informovala Ing. Magda Otáhalová, tisková mluvčí nemocnice.

Posledním miminkem roku 2015 je také holčička. Jmenuje se Anna Marie. Po narození vážila 2700 gramů a měřila 47 cm. V roce 2014 počet porodů dosáhl nejvyššího čísla za posledních 17 let, a to 1610 dětí. V roce 2015 jich bylo 1600.

„Zbývá si jen přát, abychom v tomto trendu pokračovali, a maminky i nadále rády vyhledávaly komfort a služby oddělení Gynekologie a porodnictví v naší nemocnici,” dodala Magda Otáhalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám