Hlavní obsah

Jaké vánoční dekorace zvolit letos? Odpoví vám na zámku v Dobříši

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční floristická show, která představí letošní trendy ve vánočních dekoracích, se v neděli 2. prosince koná v Zrcadlovém sále na zámku Dobříš. Společenský večer s názvem Vánoční inspirace zde uspořádá už podesáté majitelka místního květinářství Letizia Martina Krátká.

Foto: Michaela Rozšafná

Několik dekorací vytvoří na Vánoční inspiraci i floristka Martina Krátká

Článek

S trendovým i klasickým zpracováním vánočních dekorací seznámí návštěvníky vedle Krátké také florista Jan Komzák, celým večerem pak diváky provede vydavatel časopisu Profi Florista Miroslav Mokoš.

„Naší snahou je navodit příjemnou vánoční atmosféru v krásném prostředí a přimět návštěvníky na chvilku se zastavit. Také proto připravujeme show pravidelně o první adventní neděli,“ uvedla Martina Krátká. Podle jejích slov si na své přijdou jak odborníci, tak návštěvníci z laické veřejnosti.

Výtěžek z dražby půjde na rodinné centrum

Profesionálové během večera vytvoří „v přímém přenosu“ několik dekorací, a to jak v moderním, tak i v klasickém pojetí. „Mně osobně letos učarovala klasická červená barva, která se mezi trendy po několika letech vrátila,“ sděluje Krátká.

Diváci podle ní zhlédnou formy netradičního zpracování adventních věnců, svícnů, domovních znamení, zdobení nebo dekorování štědrovečerní tabule. Celá akce bude snímána na velkoplošné plátno, a tak budou mít i návštěvníci v zadních řadách možnost vnímat akci v nejmenších detailech.

Na závěr slavnostního večera se bude několik vánočních dekorací dražit. Výtěžek z nich bude věnován Rodinnému centru Dobříšek. Po skončení přehlídky pak proběhne prodejní vernisáž všech představených výrobků a dekorací.

Začátek Vánoční inspirace je v 17 hodin a vstupenky je možné zakoupit předem v květinářství Letizia. 

Reklama

Výběr článků

Načítám