Hlavní obsah

Jak vnímáte Jeseníky a Střední Moravu? Zapojte se do průzkumu

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní ruch se dotýká každého z nás. Všichni si čas od času vybíráme místo k výletu, trávení volného času a dovolené. Turismus je ale klíčový také v souvislosti s rozvojem jednotlivých regionů. Pomozte zjistit, jak je vnímán region Střední Morava a Jeseníky a co je třeba případně zlepšit.

Foto: SM-SCR

Dlouhé stráně

Článek

Chcete pomoci zlepšit propagaci turistických regionů Střední Morava a Jeseníky? Chcete přispět ke zlepšení kvality služeb a větší atraktivitě jednotlivých oblastí? Pak se zapojte do průzkumu a vyplňte krátký dotazník, který naleznete ZDE

Ne každý ví, co přesně vlastně Olomoucký kraj dělá pro rozvoj cestovního ruchu a jaké subjekty se na této činnosti podílejí a čím se vše řídí. Rámec všech činností je na úrovni kraje určen strategickými dokumenty, mezi které patří zejména Program rozvoje cestovního ruchu a Marketingová studie cestovního ruchu.

Konkrétní, nejen marketingové aktivity, vykonává primárně Olomoucký kraj a také Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu a Střední Morava - Sdružení cestovního ruchu. Posláním těchto sdružení je zajistit rozvoj a koordinaci cestovního ruchu regionu vytvořením úspěšné, konkurenceschopné a strategicky řízené jednotky na základě spolupráce veřejného a soukromého sektoru. V současné době se připravují plány na období let 2014 - 2016. K efektivitě plánů může přispět každý z vás vyplněním zmíněného dotazníku.

Cestovní ruch má na následující období několik klíčových cílů. Na území celé ČR jde zejména o zvýšení opakovanosti návštěv o 2 procenta ročně, zastavení propadu zahraniční návštěvnosti, zvýšení počtu zahraničních přenocování o 2 procenta ročně, zvýšení devizového inkasa o 2 procenta ročně a další.

Právě k těmto cílům má sloužit zejména kvalitní marketing a tvorba zajímavých produktů a balíčků v cestovním ruchu. Olomoucký kraj má velký potenciál pro návštěvníky nejen z ČR, ale i zahraničí a byla by škoda tento potenciál v plné šíři nevyužít. 

Reklama

Výběr článků

Načítám