Hlavní obsah

Jak správně a chutně připravit rybí pochoutky? V Dobříši to předvedou kuchařští mistři

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Dobříšské sádky ožijí v sobotu 23. dubna druhým ročníkem rybího festivalu. Po úspěšné loňské premiéře na něm i letos přední kuchařští mistři předvedou, jak chutně připravit rybu. Na gurmánské přehlídce si účastníci také pochutnají na rybích specialitách z produkce místních rybníků.

Foto: Archiv firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o.

První ročník rybího festivalu se těšil velkému zájmu.

Článek

„Při loňském prvním ročníku jsme byli velmi pozitivně překvapeni tím, kolik lidí si našlo cestu na sádky a ochutnalo speciality našich produktů,“ uvedl ředitel firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o. Michal Pernica. Zájem byl podle jeho slov tak velký, že pořadatelům kolem poledne došly vstupenky a restauracím zapojeným do soutěže i ochutnávkové menu. „Poučili jsme se a doufáme, že letos uspokojíme všechny návštěvníky,“ slibuje Pernica.

Kapr, sumec, štika, candát, okoun, siven i lín. Návštěvníci festivalu ochutnají ryby z produkce zbirožské firmy a letos nově si budou moci také zakoupit živé ryby domů. „Loni to nebylo možné kvůli vypuštění rybníka Papež,“ vysvětlil Pernica.

Pochutnají si i ti, kteří rybám neholdují

Stejně jako na prvním ročníku svedou také na druhém rybím festivalu zapojené restaurace soutěž o nejlepší rybí menu. Na pódiu pak budou renomovaní kuchaři názorně předvádět jak rychle, jednoduše a chutně rybu připravit.

„Své umění předvede kuchařský mistr a vítěz televizní soutěže Na nože Robert Zatloukal a také kontrolor kvality pokrmů pro FC Viktoria Plzeň Jan Laitl. Sám jsem velmi zvědavý například na ukázky molekulární kuchyně,“ sdělil ředitel lesnické a rybníkářské firmy.

V prostorách dobříšských sádek dostanou prostor rovněž producenti regionálních potravin a jiných než rybích výrobků – festivalu se zúčastní několik pivovarů, řezník, sýrař a cukrárna. Firma Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o. nabídne ze své produkce i zvěřinu z brdských a křivoklátských lesů.

Druhý ročník rybího festivalu se koná 23. dubna na sádkách Dobříš (Partyzána Svobody 17) od 10 do 17 hodin. Vstupné je 20 Kč, pro děti zdarma. K poslechu bude hrát kapela W Band a celým dnem bude provázet moderátor rádia Kiss Proto Petr Vejvoda. Součástí bude doprovodný program pro děti – malování na obličej, dětský ráj aj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám