Hlavní obsah

Jak se žilo na hradě, předvede Kašperk návštěvníkům o jarních prázdninách

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevíte kam o jarních prázdninách a nemůžete se dočkat turistické sezóny, až se veřejnosti otevřou hrady a zámky? Nemusíte čekat dlouho, o jarních prázdninách se mimořádně otevře hrad Kašperk.

Foto: Alena Oudová

Prohlídku je možné si rezervovat na e-mailu info@kasperk.cz, nebo na telefonu 376 582 324.

Článek

Hrad Kašperk se v následujícím týdnu otevře ve středu 11. a v sobotu 14. března a to vždy v čase od od 10:00 do 16:30.

Prohlídkový okruh Život na hradě začíná vždy v 10:30, 12:00, 13:30 a 15:00 hodin a ukáže vám nejen věž, ale provede vás purkrabstvím, kde si za pomoci projekce budete moci prohlédnout nejen kachlová kamna vyprávějící příběh, ale také život na Kašperku před mnoha lety od loveckých aktivit přes přípravu jelena v hradní kuchyni až po jeho konzumaci na hostině.

V roce 1356 nechal český král a římský císař Karel IV. založit hrad Kašperk. Vedlo ho k tomu hned několik důvodů. V první řadě to byla nutnost zajištění ostrahy zemské hranice se sousedním Bavorskem, dále pak snaha o ochranu zlatonosné oblasti Kašperských Hor a v neposlední řadě Karel IV. považoval za nutné zajištění bezpečnosti na nově zřízené obchodní komunikaci zvané Zlatá stezka. Zlatá stezka spojovala Čechy s Bavorskem a dále s vyspělými oblastmi západní Evropy a právě jedna z jejích větví vedla přes Kašperské Hory.

Dnes je hrad vděčným cílem turistů a místem konání řady kulturních akcí. Cestou k hradu z parkoviště pod ním vás čeká pozvolné stoupání lesem, ale věřte, že těch několik kapek potu po cestě za to rozhodně stojí!

Prohlídku je možné si rezervovat na e-mailu info@kasperk.cz, nebo na telefonu 376 582 324.

Reklama

Výběr článků

Načítám