Hlavní obsah

Jak se oblékaly princezny v pohádkách? To ukáže expozice ve Zlatém jablku

Novinky, Kateřina Martykánová

Večernice, Angelína, Popelka nebo třeba Leontýnka. Kdo by tyto pohádkové princezny z kultovních českých pohádek neznal. A právě jejich kostýmy a šaty si budou moci prohlédnout návštěvníci obchodního centra Zlaté jablko v rámci doprovodného programu nadcházejícího 58. ročníku Zlín Film Festivalu.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Celkem bude k vidění ve Zlíně 8 originálních princeznovských šatů, které zapůjčí pořadatelům festivalu Barrandov Studio. O tom, které šaty se do Zlína nakonec dostanou, rozhodnou sami lidé prostřednictvím ankety, která nyní běží na sociálních sítích. Vybírat mohou z celkem 16 kostýmů nejslavnějších filmových princezen 20. a 21. století.

Nechybí mezi nimi legendární plesové šaty Popelky, černé smuteční šaty Šíleně smutné princezny nebo třeba kostým Zpěvanky z pohádky Byl jednou jeden král. Do hlasování se lidé mohou zapojit na FB Barrandov Studia, a to od 16. do 30. dubna.

„Jsme rádi, že se nám podařilo umožnit lidem ve Zlíně doslova dotknout se českých pohádek. Věříme, že kostýmy, které byly v mnoha českých, dnes již klasických pohádkách použity, si získají zájem nejen návštěvníků obchodního centra Zlaté jablko, ale i návštěvníků festivalu,” uvedla výkonná ředitelka ZFF Jarmila Záhorová.

Jedinečné kostýmy princezen ze známých českých pohádek pochází v unikátních sbírek kostýmů a rekvizit Barrandov Studia – jedněch z nejstarších, největších a nejvyhledávanějších filmových studií v Evropě. Za dobu pětaosmdesátileté existence ateliérů se zde natočilo přes 2500 českých a zahraničních filmů.

Pohádková expozice ve zlínském Zlatém jablku bude zahájena v pondělí 16. května a potrvá až do 30. května.

Další informace na www.zlinfest.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám