Hlavní obsah

Jak se budí Casanova? Dozvíte se při velikonočních oživených prohlídkách zámku Duchcov

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Velikonoce se opět otevřou brány zámku Duchcov a první letošní návštěvníky přivítá zámecké služebnictvo pana hraběte Josefa Karla Emanuela z Valdštejna, které je provede zámeckými komnatami.

Foto: Tomáš Znojemský

Jak se budí Casanova na zámku Duchcov

Článek

Návštěvníky čeká nevídané překvapení - jako vůbec první uvidí a uslyší, co všechno se na zámku po dlouhé zimě probouzí a znovu ožívá. Po době dlouhého spánku se bude probouzet i samotný Giacomo Casanova, věhlasný zámecký knihovník pana hraběte. Ten návštěvníky naučí, jak se vyrábí klíč od zámku, a zároveň všechny zájemce přesvědčí, že každý klíč je od některých dveří, i od těch nejtajnějších, které vedou do třinácté zámecké komnaty.

Akci pod názvem Jak se budí Casanova spolupořádá zámek Duchcov a Divadlo V Pytli Petra Stolaře na velikonoční Velký pátek 25. března. Oživené prohlídky se budou konat v 10:40 a 12:40 hodin, délka jedné prohlídky bude zhruba 80 minut.

Po dobu konání akce (od 10:40 do 14:00 hodin) se nebudou konat klasické prohlídky II. okruhu „Casanova“; v běžném provozu bude pouze I. okruh „Valdštejn“. Prohlídka III. okruhu „Reinerova freska a proměny zámeckého areálu“ je možná pouze po dohodě se správou zámku na předchozí objednávku.

Velikonoční program bude na zámku Duchcov pokračovat koncertním představením. Valdštejnský sál zámku rozezní hudbou starých mistrů komorní soubor Atlantis Collegium (Jitka Jiříčková - housle, Jan Sládeček - violoncello, Vítězslav Podrazil - cembalo), který doprovodí svým zpěvem mezzosopranistka Pavla Švestková. Na programu koncertu budou díla Antonia Vivaldiho, Giacobo Basevi Cervetta, Jean-Marie Leclaira a dalších autorů. Velikonoční koncert pořádá Kulturní centrum Duchcov v neděli 27. března od 19 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám