Hlavní obsah

Iván Gutierrez a kapela Madera vystoupí v Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písecká divadelní kavárna nabídne 19.října koncert spojený s vydáním alba Jardin Amurallado (Zahrada za zdí) jihoamerického umělce Ivána Gutierreze.

Foto: Petr Hejna
Článek

Iván Gutierrez, kolumbijský zpěvák, kytarista a skladatel, je známý z dřívějška ze spolupráce se Zuzanou Navarovou. Vlastní tvorbě se věnuje od roku 2003, a to s vlastní skupinou Madera (španělsky dřevo).

Muzikant s kořeny a minulostí v New Yorku a Bogotě se před časem v Praze, od roku 1993 začala jeho zmíněná spolupráce se Zuzanou Navarovou: CD - Tres (1995), Skleněná vrba (1999) a Zelené album (2000). Po odskoku do Madridu se znovu navrátil do milované Prahy, kde se nadále aktivně věnuje hudbě i překladatelství.

Kapelu Madera tvoří dále uznávaní hudebníci tuzemské scény, konkrétně kontrabasista Tadeáš Mesany (SOČR, E.O.S.T., Sin Rumbo), bubeník a perkusista David Landštof (Lenka Dusilová, Druhá Tráva, Xindl X) a pianista Ondřej Kabrna (Ondřej Kabrna trio, Luboš Andršt, Jana Koubková).  

Iván Gutierrez a Madera definují svůj hudební styl jako post-latin městský neo-folk, tedy různorodou směs, evokující setkávání lidí rozličných kultur, jak je běžnou praxí  rozvinutých světových metropolích.

Koncert začíná ve 20.00 hodin v Divadelní kavárně v Divadle Fráni Šrámka v Písku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám