Hlavní obsah

Italská pěvecká legenda natočila videoklip v Praze a vystoupila v Plzni

Novinky, Stanislav Stebila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobný vítěz festivalu San Remo, zpěvák, autor hudby k telenovele Esmeralda, pohádce Princezna Fanthagiro - Amedeo Minghi natočil v Praze s projektem Insieme videoklip a vystoupil ve vyprodaném plzeňském divadle Alfa.

Foto: Stanislav Stebila

Amedeo Minghi zazpíval plzeňskému publiku z TV seriálu Edera I Ricordi skladbu I Ricordi Del Cuore.

Článek

Stověžatou Prahu v srdci Evropy si vybírá řada televizních štábů a věhlasných umělců. Jinak tomu nebylo ani v případě italské pěvecké legendy, trojnásobného vítěze festivalu San Remo, producenta  a skladatele Amedeo Minghi. Napsal více než 50 skladeb pro známé italské osobnosti. Zkomponoval skladbu „Per Noi“ pro Andrea Bocelli k albu „Andrea“. Jeho tvorbou se nechal inspirovat i Justin Timberlake ve skladbě Only when I walk away, kterou Amedeo Minghi nazpíval pod názvem Lustful.

Složil titulní skladby a hity ke známým filmům Princezna Fantaghiro (1990-1994), TV seriál Edera (1992), pohádkám Dračí srdce (1994), Princ a chuďas (1997) a populární telenovele Esmeralda (1997).

Amedeo Minghi věnoval svatému otci papeži Janu Pavlu II. skladbu Un uomo venuto da lontano  a zazpíval ji před zaplněným Svatopetrským náměstím ve Vatikánu..

Začátkem letošního roku pozval Amedeo Minghi dva Italy žijící v Čechách - Davide Mattiloliho a Andrea Andrei s projektem Insieme - na svůj koncert ve vyhlášeném divadle Brancaccio v Římě. Zazpívali si spolu jeho autorskou skladbu Emaunela ed io (Emanuela a já), kterou zaranžoval  a ve svém studiu natočil Jarek Šimek.

Romantická skladba se nachází také na novinkovém albu obou Italů s názvem Insieme 3. Jako hosté zde zpívají H. Vondráčková. I. Czsáková, P. Roth, I. Hajnová, D. Rattaglia, A. Minghi, G. Drudi, O. Lambertini, G. Kuzminac, Jalisse a J. Šimek.

V dubnu letošního roku Amadeo Minghi Českou republiku a s profesionálním filmovým štábem pod vedením režiséra Frankie Stružáka a projektem Insieme natočil v Praze videoklip Emanuela ed io.

„Praha je skutečně nádherná, plná památek, krásných lidí. Těší mne zájem mladých lidí, kteří nás při natáčení videoklipu žádali o podpisy a našla se i chvilka pro společné fotky. Jsem rád, že i u vás mám své fanoušky,” svěřil se s úsměvem a zážitky Amedeo Minghi.

„Tento rok je pro nás velmi zásadní. Připravujeme zajímavé projekty.  V těchto dnech připravujeme natáčení společného EP singlu,” dodal Davide Mattioli.

Amedeo Minghi má již za sebou první vystoupení v Čechách, které se uskutečnilo 13. května v Plzni ve vyprodaném divadle Alfa.

„Reakce publika byla skvělá. Vyvolala ve mne velké emoce. V kultuře máme hodně společného. Rozumíte jí, máte mnoho uznávaných umělců a skladatelů. Umíte umění nejenom vytvořit, ale také i ocenit. Milujete italskou hudbu a kantilény. Pro takové publikum, je velká radost a čest vystupovat,” dodal na závěr Amedeo Minghi.

Reklama

Výběr článků

Načítám