Hlavní obsah

Islandští judisté zaútočí na pražskou Folimanku

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český tým vybral ze svých řad pět nejlepších judistů, kteří se utkají v turnaji Praha versus Reykjavik. Zápasy proběhnou 29. listopadu v pražské hale Folimanka při sportovní akci Judo show cup 2010. Akce bude doprovázená pestrým sportovním programem a začíná od 18 hodin.

Foto: Jana Horáková

Judo show cup 2010

Článek

V nejlehčí váhové kategorii do 66 kg se za český tým utká David Dubský, který se nominoval 3. místem na světové Universiádě a 9. místem na mistrovství světa v Rotterdamu 2009. Po roční pauze, způsobené zraněním, se David skvěle vrátil mezi elitní judisty, když letos vyhrál MČR. Jedná se o skvělého silového taktika, který umí předvést rychlé a pěkné judo. V záloze bude připraven Jakub Ječmínek.

V kategorii do 73 kg bude české barvy reprezentovat Václav Sedmidubský, mistr ČR 2010 a účastník letošního mistroství Evropy do 23 let, které se koná tento víkend v Sarajevu. Náhradníkem pro tuto váhu je Jiří Vaněk, který nese titul Mistr ČR 2009 a získal 9. místo na světovém poháru v Praze 2010.

Ve váze do 81 kg se představí Jaromír Musil, který obhájil titul Mistra ČR a získal 3. místo na světovém poháru v Praze letos na jaře. Jaromír je typický svým levým úchopem a bleskovým tai-otoši. Zálohou, pokud by Jaromír nezvládl nastoupit k zápasu, je Tomáš Veselý, vicemistr ČR 2009.

V předposlední váhové kategorii do 90 kg se představí mistr ČR z loňského roku Michal Horák, který letos vybojoval 3. místo na evropském poháru ve Slovinsku. Michal zdolává konkurenci svým strhem sumi-gaeši. Při nenastoupení Horáka bude připraven letošní mistr ČR a účastník mistrovství Evropy do 23 let Michal Krpálek.

V nejtěžší váhové kategorii tohoto turnaje nad 90 kg uvidíme dvojnásobného mistra světa v judu, mistra Evropy juniorů a dvanáctého v pořadí na světovém žebříčku Lukáše Krpálka. Jeho zástupcem bude Lukáš Mach, vicemistr ČR 2010.

Jménem celého českého judistického týmu vás zveme 29. listopadu na pražskou halu Folimanku. Přijďte podpořit české judisty a podívat se na jedinečný sooboj českého a islanského stylu juda.

Více informací o judo show cupu naleznete na oficiálních internetových stránkách www.judoshowcup.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám