Hlavní obsah

Inscenované čtení Láska je slípka odhalí intimní život současné ženy

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z řady inscenovaných čtení Městského divadla Zlín na téma Slovenskýma očima se uskuteční 4. února v 19.00 a oživí kavárnu Šach-mat ve 14/15 Baťově institutu ve Zlíně. Tentokrát divadelníci sáhli po prvotině slovenské autorky Lucie Piussi Láska je slípka.

Foto: Zdeněk Němec

V inscenovaném čtení Láska je slípka hraje Marta Bačková. Fotka je z inscenace Blanche a Marie.

Článek

Čtení bude režírovat někdejší umělecký šéf zlínského divadla Dodo Gombár, který s herci souběžně připravuje pro Velký sál i netrpělivě očekávané Žítkovské bohyně. Hostem večera bude překladatel knihy Ondřej Mrázek, moderuje dramaturg zlínského divadla Vladimír Fekar.

Básník Karol, herec David, milionář Noro a Lena: tři muži a jedna žena. Příběh Leniných milostných vzplanutí a zklamání, vášně a hledání lásky zavede diváky do bohémského prostředí Bratislavy, ale i do Prahy. Lucia Piussi živým až slangovým jazykem podala velmi přímou výpověď o intimním životě současné ženy a o její snaze najít osobní i profesní ukotvení. Hraje Marta Bačíková.

Lucia Piussi (1971) zpívá vlastní texty v kapele Živé kvety. Pracovala jako herečka (a také uklízečka) v legendárním bratislavském divadle Stoka, kde hrála téměř ve všech inscenacích. Vystudovala scenáristiku na VŠMU v Bratislavě, psala básně a povídky do časopisů a román Láska je slípka (2011) je její opožděný literární debut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám