Hlavní obsah

I´m IN: I mladí lidé mají možnost změnit Zlín

Novinky, Jakub Schmid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunitní plánování, drogově závislí lidé, občané bez domova, či naopak oblast kultury a uplatnění mladých lidí v zaměstnání. Právě těmto tématům se věnuje unikátní projekt I´m IN ve Zlíně.

Foto: Hana Toncrová
Článek

Záměrem projektu spolufinancovaného z fondů EU je podpora mladých lidí v aktivním zapojení do rozvoje veřejného života v místní komunitě. Mládež má tak možnost seznámit se s aktuálně diskutovanými tématy ve Zlíně. Problematiku sociální sféry, kultury, školství a mnoho dalšího přiblíží experti na dané téma včetně vrcholných představitelů komunální a krajské politiky.

„Projekt směřuje od podpory seberozvoje a utváření postojů na různá společenská témata, k diskusi a prohloubení znalostí v oblasti zájmu, setkání se specialisty na danou problematiku až k otevření diskuse o tématech, které mladé lidi zajímá, s představiteli samosprávy,“ informovala koordinátorka projektu Hana Toncrová. Od projektu si rovněž slibuje vytvoření strategie pro politiku mládeže v regionu.

Závěrečná konference plánovaná na červen tohoto roku by pak měla otevřít diskusi na téma uplatnění mládeže na komunální, či regionální úrovni, příklady dobré praxe, vize uplatnění mládeže a její současná informovanost. Účast přislíbil také primátor statutárního města Zlín Miroslav Adámek a další představitelé města Zlína a Zlínského kraje.

Projekt I´m IN je určen pro mladé lidi ve věku 18 – 30 let ze Zlína a blízkého okolí s maximálním počtem třiceti osob. V pondělí 27. dubna proběhne workshop na téma Komunitní plánování. O týden později je na programu problematika drogově závislých lidí s návštěvou protidrogového centra ve Zlíně.

Účast na projektu je zdarma. Bližší informace o projektu a přihlášku naleznete na www.nenuda.cz , nebo na facebooku Mládež in Zlín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám