Hlavní obsah

I v lednu lze zavítat na prohlídky mníšeckého zámku

Novinky, Marie Charvátová

Zámek Mníšek pod Brdy je otevřen i pro zimní návštěvníky. V lednu mohou přijít během víkendů na prohlídky obou okruhů, na programy pro děti nebo na vyhlídku z věže.

Foto: Anna Čelouchová

Zámek má otevřeno i v zimě.

Článek

V sobotu 5. ledna si mohou rodiny s dětmi prohlédnout komnaty prvního zámeckého okruhu. Spolu s ledovou královnou Elsou zavítají do jídelen, společenského sálu, knihovny a pracovny a uvidí zajímavé předměty a vybavení. Třeba nábytek s nohama a panenku bez nohou, kolečková křesílka nebo jelení lustr. A možná potkají i sněhuláka Olafa.

V neděli 6. ledna je pro ně připraveno pohádkové vyprávění o zámeckých strašidýlkách. Při prohlídce se dozvědí, že i na Mníšku se objevuje bílá paní, tajemný džin z lahve nebo zvířecí strašák se svítícíma očima.

Po oba dny bude otevřena také vyhlídka z prostřední zámecké věže, kam vede dřevěné vřetenové schodiště, stejně jako do Kouzelného sklepení s pohádkovými bytostmi. Děti pak mohou zasednout a malovat ve výtvarné dílně.

Klasické okruhy pro dospělé návštěvníky nabízejí reprezentační prostory na první trase a soukromé pokoje na druhé. Součástí první trasy je například původní barokní kaple s cenným oltářním obrazem a originální výzdobou a vybavením, součástí druhé zajímavé moderně zařízené obývací koupelny posledních obyvatel zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám