Hlavní obsah

I obyčejný kolíček na prádlo může ozdobit stromeček

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro děti, jejich rodiče či prarodiče připravilo oddělení muzejní pedagogiky Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně na adventní čas zajímavou předvánoční dílnu. V ní si budou moci účastníci vyrobit ozdobu na stromeček v podobě dřevěné figurky z obyčejného kolíčku na prádlo.

Foto: Archív MJVM

Kolíčky proměněné v ozdoby

Článek

Tento všední předmět se může proměnit v pohádkovou bytost, zvířátko, postavičku z betléma či Mikuláše, čerta nebo anděla – stačí trocha fantazie a šikovnosti.

„K vytváření budou k dispozici odstřižky látek s vánočním motivem, kousky barevné plsti, vlna, barevný papír, stužky, bavlnky, korálky a další pomocníci. Nachystáme i fixy, kterými bude možné figurku jednoduše vybarvit a dokreslit jí detaily obličeje nebo vzor na oblečení. Už se těšíme na originální dekorace na stromeček, které vzniknou pod rukama našich návštěvníků,“ řekla muzejní lektorka Ivona Habartová.

Dílna je naplánována na sobotu 15. prosince v přednáškovém sále Muzea jihovýchodní Moravy na zlínském zámku v časech od 10 do 12 a od 13 do 15 hodin. Cena dílny včetně materiálu je 30 Kč na účastníka. Doprovod, který nebude zhotovovat výrobek, má vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám