Hlavní obsah

I letos se pojede k tetičce na dědinu

Novinky, Lenka Kodrlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho se nevědělo, jak to bude s letními tábory, ale nakonec přece jen budou.

Foto: U tetičky na dědině
Článek

Letošní rok si budeme pamatovat, mimo jiné, i jako ten, kdy jsme šili roušky, tiskli ochranné štíty zdravotníkům a „zachraňovali svět z gauče“. Jaro jsme přečkali v bezpečné vzdálenosti jeden od druhého a v nejistotě, co přinese každý další den. Dlouho se nevědělo, jak to bude s letními tábory, ale tábory nakonec budou.

V červenci a v srpnu již popáté ožije přírodní a kulturně-historický areál uherskohradišťského Parku Rochus smíchem a křikem dětí na osmi turnusech příměstských táborů „U tetičky na dědině“. Na táborech se organizačně podílí Region Slovácko, Park Rochus, o. p. s., Dům dětí a mládeže Šikula a Informační centrum pro mládež prostřednictvím Klubu přátel ICM.

Tábory probíhají v duchu slováckých tradic a řemesel a přibližují dětem život na venkově za dob našich babiček. Život bez moderních technologií, internetu a chytrých telefonů. Ale na tyto výdobytky moderní doby si na táboře stejně nikdo ani nevzpomene a všichni si užívají radosti z maličkostí jako: chůze na chůdách, praní na valše, cvrnkání kuliček, odpolední siestu na půdě v seně a jiné.

Letošek se sice ponese ve znamení zvýšených hygienických opatření, ale na atraktivitě a bohatosti programu tábora se to nijak nepodepíše. Všichni táborníci se můžou těšit na práci s hlínou, vaření marmelád a sirupů, zajímavé povídání o přírodě, pečení chleba v hliněné peci, kreativní tvoření a spoustu dalšího.

Reklama

Výběr článků

Načítám