Hlavní obsah

Hygienu imobilních pacientů usnadňuje v Nemocnici Valašské Meziříčí nový sprchový vozík

Novinky, Radka Miloševská

Pohodlnější a bezpečnější sprchování zajistí hůře pohyblivým i zcela imobilním pacientům Oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí nový sprchový vozík. Nové vybavení vyšlo na 200 tisíc korun.

Foto: archiv nemocnice

Hůře mobilní nebo zcela imobilní pacienti se mohou pohodlně osprchovat přímo na lehátku.

Článek

Hůře mobilní nebo zcela imobilní pacienti se mohou pohodlně osprchovat přímo na lehátku, na kterém je zdravotnický personál do koupelny přepraví z pokoje.

„Moderní sprchový vozík zpříjemní koupání nejen našim pacientům, ale výrazně pomůže i ošetřovatelskému personálu, kterému usnadňuje manipulaci s klienty,“ říká hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová s tím, že se starším vybavením byla dosud k přesunu pacienta do sprch nutná přítomnost až čtyř ošetřovatelek.

Výškově nastavitelný vozík zajišťuje veškerý komfort i bezpečí. Závislí pacienti mohou být přesunuti z lůžka na vozík a zpět bezpečným úkonem bez manuálního zvedání, což je velkou pomocí ošetřovatelského personálu právě na odděleních následné péče, kde jsou hospitalizovaní lidé mnohdy částečně či zcela imobilní.

Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny Agel, neustále investuje do zvyšování kvality svých služeb a komfortu pacientů. Konkrétně na Oddělení následné péče bylo nedávno pořízeno 59 elektricky ovladatelných lůžek, včetně antidekubitních matrací, v celkové hodnotě 1,8 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám