Hlavní obsah

Hvězdou kralupského Romského plesu zpěvačka z Maďarska

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čtyři sta padesát velmi temperamentních návštěvníků v sobotu 20. dubna večer zaplnilo velký i malý sál KD Vltava v Kralupech nad Vltavou, ve kterém probíhal Romský ples pořádaný firmou MTS Bolvan z Vlíněvsi na Mělnicku.

Foto: Martin Tlustý

Mary Nótár, roma-popová hvězda evropského formátu, okamžitě uchvátila kralupské publikum svojí upřímnou bezprostředností.

Článek

O rozjezd i závěr se postarala pražská kapela Andrepeste Milana Šenkiho hrající současnou World Gipsy Music, jejíž kapelník se svým synem Josefem stihli rovněž působit v dnes již legendárních Bengas.

Doslova magnetem večera se stala z Maďarska přiletivší roma-popová hvězda Mary Nótár, jejíž vystoupení bylo velmi netrpělivě a s velkým nadšením očekáváno. Vcelku droboučká Mary Nótárová rozhodně nezklamala, zazpívala naplno a živě, doslova celý sál se pohyboval v cikánských rytmech a na konci každé skladby velmi, ale skutečně velmi bouřlivě a dlouho aplaudoval.

Zpěvačka, kterou návštěvníci plesu předtím znali zejména přes kanál Youtube a z hudebních klipů předních evropských TV kanálů a jež klidně stíhá zazpívat i třikrát denně na různých místech, se dodatečně velmi omlouvá všem návštěvníkům kralupského plesu, že před dlouhou cestou domů nestihla především z časových důvodů stovkám nadšených příznivců své fotografie podepsat osobně.

Po odjezdu Mary Nótárová nastoupil na pódium nymburský kvartet Gipsy Kubo Milana Danča, který jinak neúnavně natáčí další nová CD alba. O samotný závěr plesu, který mj. navštívil i poslanec Poslanecké sněmovny  Parlamentu ČR a zároveň kralupský starosta Petr Holeček, se postarala opět skupina Andrepeste Milana Šenkiho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám