Hlavní obsah

Hudební večírek česko-velšské družby ve Volyni se mimořádně vydařil

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

I když hlavní hvězdou koncertu ve Volyňské tvrzi byl rodák z Walllesu Troy Redfern, domácí kapela The BladderStones, tvořící "doprovodnou" skupinu, dokázala, že i v našich končinách existuje živelná a instrumentálně vyzrálá kapela evropské úrovně. O tom nebylo pochyb na koncertu 21. září ve Volyni.

Foto: Václav Turek
Článek

První set, kdy Redfern mírně tonul ve tmě, mohl přítomné zmást vizáží frontmana, v šerosvitu až více než silně připomínajícího jakéhosi kytaristu z kapely Hollywood Vampires, veřejnosti pravděpodobně známějšího coby herec pod jménem Johnny Depp. Našinci působili na pódiu civilněji, avšak muzikálností by rozhodně zmíněného vysávače krve z fabriky na sny lehce převálcovali, Troy zvolil opravdu vyhranou partu skvělých tuzemských muzikantů.

Hutný zvuk seskupení Troy Redfern & The BladderStones byl ideálním mixem ostrovního blues rocku s občasnými náznaky jižanského soundu i country (ovšem na hony vzdáleného písním táborových ohňů), s dravou hrou a brilantními výkony české rytmiky, tvořené bubeníkem Míšou Noskem a zkušeným baskytaristou Johnny Judlem, o výkonech citlivého a se zvukem a dynamikou - stejně jako celá kapela, ve vygradovaných sólech si pohrávajícího kytaristy Toma Frolíka pak ani nemluvě.

Spokojené publikum se dočkalo Hendrixovského přídavku v hřmotné rockové klasice Voodoo Child.

Koncert pořádalo, jako obvykle v středověkých prostorách tvrze, zde sídlící Městské muzeum ve Volyni, jehož dramaturgie je pravidelnou zárukou kvality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám