Hlavní obsah

Hudební soutěž K-POP zná své vítěze

Novinky, Jakub Vaniš

Letos v létě se uskutečnil již třetí ročník celorepublikové soutěže v K-POPU – moderní korejská popová hudba, žánr, který je díky celosvětovému hitu Gangnam style čím dál více „profláklý“ a oblíbený.

Foto: Jakub Vaniš

Zpěvačka a herečka Lucy Junk byla součástí odborné poroty, díky své profesi a nabitým zkušenostem se stala důležitou součástí již tak odborné poroty.

Článek

V neděli 11. srpna 2013 proběhlo celorepublikové finálové kolo v Národním domě na pražských Vinohradech.

Divákům se představilo celkem 17 soutěžících, jednotlivců a skupin, z nichž polovina soutěžila v kategorii zpěv, a druhá polovina v kategorii performance. Všichni soutěžící museli, dle pravidel, v korejštině nejen zpívat, ale také se porotě představit.

O celkovém vítězi rozhodla odborná porota, ve které usedli: Tereza Semrádová (majitelka tanečního studia), Lucy Junk (zpěvačka, herečka), Jeon Suyjoung (producent KBS), Kim Kyuchin (profesor, zástupce Korejského velvyslanectví), Petr Chromčák (šéfdirigent České komorní filharmonie Praha), Kisa Pivodová (tanečnice a reportérka), Tomáš Gottlieb (producent), Renata Abtová (jednatelka GAAN CZ), Marcus Tran (hudebník), Michal Škrabák (hudebník), Fugi (tanečník) a Lukáš Bilinec.

Soutěžící, kteří se zúčastnili finále, se probojovali výběrovými předkoly, v nichž usedla odborná porota hodnotící zpěv, tanec, celkové působení i předpoklady pro svět showbusinessu.

Po několika hodinovém klání odborná porota rozhodla, že vítězi se stanou skupina SIX OF A KIND, za kategorii performance a v kategorii zpěv zvítězila talentovaná zpěvačka vystupující pod jménem MIN JI, která předvedla porotcům vlastní mix hned několika K-POPových interpretů.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám