Hlavní obsah

Hudební pohlazení na vlnách Vltavy

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 2. října se od 20.00 hodin na palubě pražského hudebního klubu Kamina Boat rozezněly flétny dívčího kvarteta Gabreta Flutes. Návštěvníkům koncertu dopřály v chladném podzimním večeru hudební pohlazení na vlnách Vltavy.

Foto: Jan Chlubna

Gabreta Flutes

Článek

Čtveřice půvabných flétnistek nekoncertuje příliš často, proto bylo zajímavé na ně do klubu přijít. Svůj repertoár poskládaly nejen ze skladeb klasiků, zazněl třeba Wolfgang Amadeus Mozart, ale hudebně poučené posluchače překvapily skladbou méně věhlasného Antonína Rejchy.

Gabreta Flutes se neobávají ani současných a populárních autorů, přednesly též úpravu písně Erica Claptona. Flétnové kvarteto je příjemným překvapením a zpestřením na hudební klasické scéně, a jak si samy hudebnice přeji, jistě začne přitahovat stále více flétnových fanoušků.

Klasická hudba rozhodně novému pražskému hudebnímu klubu Kamina Boat sluší. Loď na náplavce se po večerech hudbou rozeznívá teprve od letošního léta. Dramaturg klubu Tomáš Padevět s úsměvem prohlašuje, že je tento originální a neotřelý prostor otevřen hudbě všeho druhu a proto může směle nést podtitul multižánrový, což pestrá sestava umělců, kteří za prvních pár měsíců měli příležitost na Kamina Boat koncertovat, jednoznačně dokládá.

Hraje se tady jazz, rock, folk i country, proběhlo pár koncertů klasiky. V osobě Tomáše Padevěta klub získal velmi kreativní a současně oddanou uměleckou duši, takže nápady na neobvyklá hudební tělesa, umělce a jejich vzájemná propojení budou jistě přibývat. Podrobný program klubu najdete na www.kaminaboat.cz.

Pokud se na některý z koncertů vypravíte, nenechte se odradit ztemnělou smíchovskou náplavkou a běžte za světýlky, je jimi ozdobena celá horní paluba i podpalubí. Uvnitř lodi se těšte na příjemnou atmosféru, podtrženou grafikami Hany Metrové s hudební tematikou, a na kouzelné průhledy kajutovými okénky, které nabízejí zajímavé pohledy na řeku i nábřeží za bílého dne i v nočním osvětlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám