Hlavní obsah

Hudební festival v Malčicích letos již posedmé

Novinky, Michal Gareis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. července se v Malčicích u Předotic rozezní kytary na sedmém ročníku Malčice festu. Letos se na pódiu vystřídá osm hudebních formací, přičemž hlavním headlinerem festivalu bude legendární plzeňská punk-rocková skupina Znouzectnost.

Foto: Michal Gareis

Strakoničtí Herdek Filek, kteří zazářili na loňském ročníku, se znovu po roce představí malčickému publiku.

Článek

Start festivalu je naplánován na 15. hodinu a prvním vystupujícím bude pražská formace The Booom!!!, která se v Malčicích objeví vůbec poprvé.

Po nich přijdou na řadu písečtí Nohama nad zemí. Ti svým vystoupením navážou na svou, čtyři roky starou, účast na oblíbeném festivalu za malčickou hospodou.

V 17 hodin rozproudí obecenstvo vodňanští ostřílení veteráni z kapely Doubledecker, která se podle slov bubeníka Jardy Kuneše do Malčic moc těší.

Mix rocku a  popu, v kombinaci s českými texty, to jsou pražští Rehab. Jejich set přijde na řadu kolem 18. hodiny.

Z Tábora do Malčic zamíří i grunge-metalová formace Procrastination a právě oni budou tím nejtvrdším, co bude letos na festivalu ke slyšení.

Po nich si úspěšné loňské vystoupení zopakují strakoničtí Herdek Filek. Jejich rok staré vystoupení bylo loni vůbec tím nejlepším, a proto se pořadatelé rozhodli, pozvat je do Malčic i na sedmý ročník.

Ve 22 hodin už přijde na řadu legenda českého punku, plzeňská Znouzectnost. Ta vznikla v roce 1986 a hned se zařadila mezi nejoblíbenější punkové kapely u nás. Od roku 2008 hraje kapela výhradně v zakládající tříčlenné sestavě Caine, Déma a Golda.

Posledním a nutno podotknout, že tradičním vystupujícím bude skupina J.Z.L.F. s frontmanem Petre Tomanem, jejichž ska-punková show celý hudební program uzavře hodinu po půlnoci.

Sedmý ročník nabídne i celou řadu novinek, tou největší je, že si účinkující zahrají na pódiu o velikosti 6 x 4 metry, které tak vystřídá, zvukaři neoblíbený návěs. K letošnímu ročníku dále nechali pořadatelé vyrobit i festivalové trička a placky, které se budou prodávat za symbolickou cenu u vstupu do areálu. Samozřejmostí je i symbolické vstupné, které tak dělá z malčického festivalu jeden z nejlevnějších festivalů léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám