Hlavní obsah

Hry mládeže míří do Žižkova Pole

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na samém konci prázdnin se rozběhne podzimní část cyklotrialové sezóny. Do Žižkova Pole u Přibyslavi zamíří v sobotu desítky mladých závodníků na další soutěž seriálu Youth Games – Českého poháru mládeže v cyklotrialu.

Foto: Radek Janka
Článek

Nevelká obec na Vysočině je domovem jednoho z nejvýraznějších talentů současného českého trialu na kolech, Marka Pochtiola.

Šestnáctiletý závodník o prázdninách v Dánsku absolvoval své již páté Světové hry mládeže a jako člen vítězného družstva se podílel na zisku zlaté medaile pro Českou republiku v soutěži národních týmů (více zde). Pro Marka to bylo příjemné zakončení mládežnické etapy, od příští sezony už jej budeme vídat mezi dospělými jezdci v kategorii elite.

Premiérou v roli pořadatelů je sobotní závod pro Trial klub Žižkovo Pole. „Závody připravujeme od jara, zapojila se celá naše rodina. Vstříc nám vyšla také obec a zapojili se i místní hasiči a další spolky,” dává nahlédnout do zákulisí příprav Tomáš Pochtiol, předseda klubu a otec úspěšného závodníka. Potvrzuje tak, že malé sporty – a cyklotrial v tomto není výjimkou – stojí na nezištné a obětavé práci nadšenců a rodin.

Seriál Český pohár mládeže v cyklotrialu – Youth Games je určený pro děti a mládež do 16 let. Letos zahrnuje 10 závodů. Hned další sobotu po Žižkově Poli bude následovat Sklenka u Říčan (9. 9.), poté České Budějovice (30. 9.) a finálovou soutěž bude hostit Veselí nad Moravou (14. 10.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám