Hlavní obsah

Hrubešová uvaří Brňanům na náměstí Svobody

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Markéta Hrubešová předvede ve čtvrtek společně s vyhlášenými brněnskými kuchaři svou kuchařskou zručnost na náměstí Svobody v Brně. V rámci kulinární show připraví pro návštěvníky hodů ochutnávku tradičních i moderních svatomartinských pokrmů. Nebudou chybět ani vína od dvou desítek moravských vinařů.

Foto: Kateřina Martykánová
Článek

Program Svatomartinských hodů na náměstí Svobody se pomalu blíží ke svému závěru. Vyvrcholí ve čtvrtek 15. listopadu kulinární show, v níž se představí nejlepší brněnští kuchaři společně s Markétou Hrubešovou. Od 13. do 17. hodiny se po jejím boku na pódiu vystřídají postupně šéfkuchaři Jiří Rimpler (Noem Arch), Miroslav Husák (Plzeňka, Hotel International), Jaroslav Kolbasovský (Boulevard) a Michal Göth (Pavillon).

„V průběhu odpoledne mohou všichni přítomní sledovat přípravu klasických i méně známých svatomartinských pokrmů,“ informoval Tomáš Vican za občanské sdružení Brněnské hody. "Samozřejmě budou mít příležitost také výsledek snažení kuchařů na místě ochutnat,“ dodal.

Na hlavním brněnském náměstí se tak budou podávat např. kachní játra foie gras na creme brulle s lanýži, klasická husa se zelím z červené řepy, zauzená husí pečínka s cibulovo-švestkovým zelím, grilovaná husí játra a kuřecí srdíčka na šalotce a tymiánu nebo třeba lívanečky s makovo-švestkovou pěnou či tradiční svatomartinské koláče a řada dalších specialit.

Stejně jako v předchozích dnech proběhne ochutnávka Svatomartinských i ostatních vín od moravských vinařů - tentokrát z mikulovské a znojemské podoblasti.

Čtvrteční akcí na náměstí Svobody ovšem Svatomartinské hody nekončí. Až do soboty 17. listopadu budou ve 21 brněnských restauracích i nadále servírována speciální svatomartinské menu a v Městském divadle probíhat degustace Svatomartinských vín.  

Rezervace míst v restauracích a program na www.svatomartinskehody.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám