Hlavní obsah

Hrníčkový svařák u Anděla nemá chybu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K zimě svařák patří, nejen pro zahřátí, ale také svou vůni navozuje libé pocity. Bohužel se stále ještě musíme na rozdíl od adventních trhů v zahraničí spokojovat s plastovými kelímky. V poslední době aspoň v termoverzi, takže si nepopálíte prsty. Chce to keramiku, v Praze u Anděla ji konečně nabízejí.

Foto: Vratislav Konečný

bílý, červený, višńový, borůvkový...

Článek

Několik let si vozím krásné vánoční hrnky s různými motivy z okolních států, stále čekám, kdy se objeví i u nás. A objevily se – v Praze u Anděla. Zatím jen v jednom stánku. Ostatní nabízejí plast, ale modrý hrníček s nápisem Veselé vánoce, který si můžete za 50 korun koupit, je velmi milým počinem. A k tomu ta chuť...

Dal jsem si svařák borůvkový, pak višňový, pak normální a pak... jsem šel naproti ke stánku zakousnout něco z prasete. U stolku se mnou debužírovali na prejtu Italové, uďobávali, nemohli pochopit, že takovou patlaninu může někdo civilizovaný jíst, aby si posléze šli pro nášup a zazdili to haluškami.

Trhy u Anděla jsou malé, ale se spoustou stánků nejen kulinářských, hlavně však dárkových. Koupíte tu od formiček na cukroví, přes ozdoby, různé vánoční předměty, po jmelí. Hlavně ozdoby ze slámy, dřeva, skla, to je tu paráda. A příjemná atmosféra, neřvou tu zahraniční koledy, nejsou to žádné White Christmas Fair, ale české vánoční trhy.    

Reklama

Výběr článků

Načítám